kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
İç pilav

Sofra'dan Ramazan'a özel tarifler

08.09.2008
İç pilav
Pirinci bol tuzlu kaynar suda 20 dakika bekletin ve süzün. Bir tencerede margarini eritin ve ayçiçekyağı ile karıştırın. Yağ kızınca fıstıkları pembeleştirin. Küp doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Tercih ettiğiniz ciğeri koyduktan sonra kavurmaya devam edin. Yıkadığınız pirinci iyice süzün, kavurduğunuz malzemeye ilave edin. Tuzunu ve şekerini koyun. Ayıklayıp, suda bekletip, iyice süzdüğünüz üzümü ekleyin. 5 dakika daha çevirin. Su koyun. Kaynayınca altını kısın. Suyunu çekince karabiber ve yenibaharı ekleyin. Üzerini bir bezle kapatıp, ocağı kapatın. 15 dakika demlendirdikten sonra karıştırın ve servis yapın.

Malzemeler
*
3 su bardağı pirinç
* 2 çorba kaşığı margarin
* 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
* 100 gr. dolmalık fıstık
* 2 adet büyük soğan
* Hindi ciğeri veya tavuk ciğeri (istenirse) 100 gr. kuş üzümü
* 2 tatlı kaşığı tuz
* 4 tatlı kaşığı tozşeker
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı yenibahar
* 3 su bardağı tavuk veya hindi suyu

* * *
Ev pidesi
Unun üzerine tuz ekleyin. Yoğurdu ve suyu yavaş yavaş una katın. Düzgün bir hamur elde edin. Üzerine nemli bir bez örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamuru bezelere ayırın. Yemek tabağı büyüklüğünde yufkalar açın. Yapışmaz yüzeyli tavayı kızdırın ve açtığınız yufkaları önlü arkalı pişirin. Bir tarafı pişince çevirin. Sıcakken tereyağı sürün. Peynir ya da reçelle servis yapın.

Malzemeler
*
1 kg. un
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 250 gr. süzme yoğurt
* 1 su bardağı su
* Tereyağı

* * *
Mısır çorbası
Öncelikle iki çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin. Kıyılmış sivri biberi ilave edip, hafifçe soteleyin. Üzerine, suyu süzülmüş mısır konservesini, suyu ve tuzu ilave edip, kaynamaya bırakın. Ayrı bir yerde mısır nişastasını sütle açın. Çorba kaynayınca, açtığınız mısır nişastasını ekleyip, beş dakika daha kaynatın. Kalan bir çorba kaşığı tereyağında toz kırmızıbiber ve naneyi yakın. Sonra bu sosu çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

Malzemeler
*
2 kutu mısır konservesi
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 2 adet sivri biber
* 1 çorba kaşığı mısır nişastası
* Yarım çay bardağı süt
* 5 su bardağı su
* Birer çay kaşığı toz kırmızıbiber ve nane
* Yeteri kadar tuz
Haberin fotoğrafları