kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
8 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan Ramazan'a özel tarifler

Giriş Saati : 07.09.2008 19:31
Güncelleme : 07.09.2008 20:36
Künefe
Şerbeti için su ve tozşekeri kaynatın. Daha sonra limon suyu ilave edip, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde kadayıfı didikleyin. Eritilmiş tereyağı ile iyice ufalayın. Künefe tepsisini yağlayın. Kadayıfın yarısını serperek tepsiye döşeyin. Üzerine, aralıksız şekilde dil peynirini yerleştirin, antepfıstığı serpin. Kalan kadayıfı yerleştirip, elinizle iyice bastırın. Ocağın üzerinde veya önceden ısıtılmış 180 derece fırında, iyice kızarana dek pişirin. Soğuk şerbeti sıcak kadayıfın üzerine gezdirip, 5 dakika dinlendirin. Antepfıstığı serpip, servis yapın.

Malzemeler
10 kişilik

* 300 gr. tel kadayıf
* 200 gr. tereyağı
* 200 gr. dil peyniri
* 1 su bardağı toz antepfıstığı
Şerbeti için:
*
2 su bardağı su
* İki buçuk su bardağı tozşeker
* Yarım çay kaşığı limon suyu
Üzerine:
Antepfıstığı

* * *
Sebzeli bahçıvan kebabı
Eti yıkadıktan sonra elinizle iyice suyunu sıkın ve bir tencereye alın. Kısık ateşte suyunu salıp yeniden çekene kadar pişirin. Ayrı bir tavaya aldığınız zeytinyağında zar şeklinde doğranmış havucu kavurun. Verev doğranmış taze soğanı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Eti ve kekiği katın. Tuz, karabiber ve pulbiber serpin. En son dörde bölünmüş kiraz domatesleri ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurun. Daha sonra sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler
4 kişilik

* 400 gr. kuşbaşı et
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet havuç
* 4 dal taze soğan
* 1 çay kaşığı kekik
* 5-6 adet kiraz domates
* Tuz
* Karabiber
* Pulbiber

* * *
Erişteli çorba
Ayıklanmış mercimeği bir gece öncesinden ıslatın. Daha sonra 5-6 su bardağı suyla birlikte yarı yarıya yumuşayana kadar pişirin. Erişteyi ekleyin ve erişteler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Tuzunu ayarlayın. Diğer taraftan tavaya aldığınız tereyağında ince kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra naneyi katın. Bu karışımı çorbaya ilave edip karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler
6 Kişilik
* 1 su bardağı yeşil mercimek
* 5-6 su bardağı su
* 1 çay bardağı erişte
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet küçük boy soğan
* 1 adet domates
* 1 tatlı kaşığı nane
* Tuz
* Pulbiber
Haberin fotoğrafları