kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
8 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
DİLEK HANİF
Dilek Hanif'in Tarzı

Yenilikler ve yeni isimler New York'ta buluşuyor

Moda dünyası, New York Moda Haftası ile yeni sezona ve hareketli günlerine başladı. Eylül-ekim ayları; moda haftaları ve fuarlar ile dolu olur. Bu yıl da, bir sonraki sezonun; yani 2009 yaz koleksiyonlarının, 2010 yılı kumaşlarının ve öngörülen akımların sunumları ile geçecek. Her yıl New York Moda Haftası'ndan bahsettiğimde mutlaka altını çizdiğim bir konu olur. Bu da New York Moda Haftası'nın; Paris, Milano ve Londra gibi birçok moda haftasına göre yeni isimlere daha açık olmasıdır.

DAHA HAREKETLİ GEÇER
New York Moda Haftası'nda, yeni stiller keşfedilebilir. Belki diğerleri biraz Avrupa kültürü çerçevesinde kalırken; New York daha hareketli geçer. Diğerleri yılların büyük moda markalarına ev sahipliği yapar ve genellikle Chanel, Dior, Versace ve Gucci gibi isimlerin gölgesinde kalır. New York Moda Haftası'nda ise daha yeni ve pek duyulmamış isimler çoğunluktadır. New York Moda Haftası başlayalı çok olmadı. Etkinlik süresince; yeni markalar veya bizim Türkiye'de henüz pek duymadığımız isimler dışında Ralph Lauren, Donna Karan, Calvin Klein, Oscar de la Renta, Michael Kors ve Marc Jacobs gibi Amerikan modasının temsilcileri ve büyükleri de koleksiyonlarını sunacaklar. Zengin, şık, kadınsı ve sofistike, genel formları ve detaylarıyla 2009 kış akımlarını genel olarak beğendiğimi söyleyebilirim. 2009 yazı da, kışın bir uzantısı olarak devam edecek diyebiliriz. Farklı formlar, bol detay, kadınsılık ve sade şıklık genel olarak ön planda olacak. Açıkçası bu sezon veya gelecek sezon neler moda olacak anlatmak yerine; stillerden ve stillere göre yeniliklerden, genel eğilimlerden bahsetmek daha doğru olur. Çünkü bir süredir moda; kişi moda akımlarına endeksli olmadan, kıyafeti nasıl taşımak istiyor, ona nasıl bir kişilik veriyorsa orada başlıyor.

FARKILIKLAR ÖNEMLİ
İnsanları genel kalıplara sıkıştırmaktansa; kendilerinin yön verecekleri ipuçları sunmak, farklılıklara alan açmak günümüz moda anlayışına daha yakındır. New York Moda Haftası'ndaki koleksiyonlardan bahsetmek için ne yazık ki henüz çok erken. Çünkü etkinliklerin henüz ikinci günü ve daha beklenen birçok koleksiyon var. Biz henüz 2008 sonbaharına hazırlanırken, 2009'da bizi bekleyen ilginç, farklı yenilikleri sizlerle önümüzdeki hafta paylaşacağım.