kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
8 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Kainatta gülmeye en çok semazenlerin hakkı vardır

Giriş Saati : 07.09.2008 19:17
Güncelleme : 07.09.2008 22:30
13 Eylül'de Muammer Karaca Tiyatrosu'nda 'Derviş Show'a başlayacak olan semazen Emre Yıldırım: Bana 'Semazenler güler mi?' diye soruyorlar. İçki ve kumar masasındaki adamdan çok, camideki adamın gülmeye hakkı vardır!..
Elektro müzik eşliğinde sema dönen 23 yaşındaki Emre Yıldırım, semayı dünyaya tanıtmak amacına adım adım yaklaşıyor. Yıldırım, ekim ayında Amerika'da Kanadalı bir DJ ve 30 kişilik orkestra ile gösteri yapacak. Genç semazen yeni projelerini ve kendisini anlatı:
* 13 Eylül Cumartesi gününden itibaren Taksim Muammer Karaca Tiyatrosu'nda 'Derviş Show'a başlıyoruz.
* Ekim ayında Kanadalı bir DJ, 5 kişilik Amerikalı bir gitar grubu, 8 vokal, 2 solist ve 15 kişilik saz ekibimle bir konser vereceğiz.
* Ramazan ayından sonraki özel şovlar için 25 kişilik bir grup oluşturduk. Hint, Arap, Uzakdoğu müzikleri, tasavvuf zikirler ve ilahilerden oluşan farklı müziklerle sıradışı gösteriler sunacağız.
* Katıldığım bir TV programında "Semazen adam güler mi?" sorusu ile karşılaştım. Orada cevap vermedim ama bu konu bana çok soruluyor. Şu kainatta kişi eğer gerçekten semazense, gülmeye en çok onun hakkı vardır. Meyhanedeki, gece kulübündeki, içkikumar masasındaki adamdan çok, camideki adamın gülmeye hakkı vardır. Ben zaten her şeyi tebessümle karşılayan bir yapıya sahibim.

Havada Sema
* Kasım ayında 60 metrekarelik bir salın üzerinde sema yaparken 4 köşesinden helikopterle havaya kaldırıp yükselebildiğimiz kadar yükseleceğiz. Bunu dünyanın çeşitli ülkelerine internet aracılığı ile duyurmaya ve göstermeye çalışıyoruz. Bu proje için de 100 kişilik bir orkestra hazırlıyoruz. Gökyüzünde en yüksek noktaya ulaştığımızda, kendi yazdığım bir ilahiyi kendim seslendireceğim.