kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
8 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hakkâri'de biri üsteğmen 6 şehit

SABAH
Giriş Saati : 08.09.2008 00:33
Güncelleme : 08.09.2008 02:25
Şemdinli ilçesi kırsalında güvenlik güçleriyle bir grup terörist arasında çıkan çatışmada 1'ü üsteğmen 3 asker ile 3 geçici köy korucusu şehit oldu..
Hakkâri'nin Şemdinli ilçesi kırsalında arazi araması yapan güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada, biri üsteğmen 3 asker ile 3 geçici köy korucusu şehit oldu, 2 asker hafif yaralandı. Bölgede Kobra helikopterler ve mavi berelilerin katıldığı bir operasyon başlatıldı. Şemdinli'nin sınıra yakın Beyyurdu ile Çubuklu köyü arasında dün öğle saatlerinde arazi arama faaliyeti yapan güvenlik güçleri bir grup PKK'lı teröristle karşılaştı. Çıkan çatışmada, biri üsteğmen 3 asker ile 3 geçici köy korucusu şehit oldu. Şehit erlerin Osmaniye nüfusuna kayıtlı İbrahim Kaçar, ve Şanlıurfa'nın Birecik nüfusuna kayıtlı Seracettin Aktaş oldukları öğrenildi. Çatışmada 2 asker de hafif yaralandı. Teröristler sarp araziye kaçarken, kobra helikopterler bölgeye gönderildi. Mavi bereliler de Sikorsky helikopterlerle teröristlerin kaçış noktalarındaki sarp araziye indirildi. Olayla ilgili mesaj yayınlayan TBMM Başkanı Köksal Toptan, "Milletimize bu büyük acıyı yaşatanları lanetliyorum" dedi. Toptan'ın mesajında "Milli birlik ve beraberliğimize zarar verecek eylemlere başvuranlar amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklarını bilmelidirler" ifadesi yer aldı.

9 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
Öte yandan güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda, son bir hafta içerisinde 9 terörist öldürüldü. Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 31 Ağustos'ta Bingöl'ün Yedisu İlçesi kırsal kesiminde çıkan çatışmada 2 terörist ölü ele geçirildi. 2 Eylül'de Bingöl'ün Kiğı kırsalında 4, 3 Eylül'de ise Şırnak'ta 1 ve Hakkâri'de de 2 terörist öldürüldü. Ayrıca 3 terörist sağ olarak yakalandı, 1 terörist ise güvenlik güçlerine teslim oldu. Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Kuzey Irak sınırında yaz başından bu yana görev yapan yüzlerce komando, ilçedeki Taktik Alay Komutanlığı'na döndü. Yerlerine yeni bir birlik gönderildi.