kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
2 Eylül 2008, Salı
Sabah
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Devran Gözen, Taksim'de eğlendikten sonra lüks arabasıyla arkadaşlarını kaldıkları yurda götürüyordu.

'Kaza maganda yüzünden oldu'

Güncelleme : 02.09.2008 14:09
3 gencin öldüğü feci kazada arabayı kullanan Devran Gözen, alkollü olduğunu kabul etti. Ve kendisini bir kişinin sıkıştırdığını iddia etti..
Koç Üniversitesi'nden 3 öğrencinin ölümüyle sonuçlanan kazada otomobili kullanan Devran Gözen, tutuklu olarak çıktığı ilk duruşmada alkol aldığını itiraf etti ancak kendisini sıkıştıran bir aracın kazaya neden olduğunu iddia etti. Beyoğlu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın dünkü ilk duruşmasına tutuklu sanık Devran Gözen, ailesi ve kazada ölen Görkem Gürkan ile Okan Bektaş'ın yakınları ve okul arkadaşları katıldı. Kazada parçalanarak ölen Büşra Yıldız'ın yakınları ise gelmedi. İlk kez çıktığı hakim karşısında ifade veren Devran Gözen, olay günü arkadaşlarıyla birlikte alkol aldıklarını anlatarak, hızının yaklaşık 80-90 km olduğunu söyledi.

YOLU DA HATALI BULDU
Taksim'de eğlendikten sonra otomobiliyle arkadaşlarının kaldığı yurda gitmek üzere yola çıktıklarını belirten Gözen, şunları söyledi: "Arkadan bir otomobil uzun farlarını yakarak sıkıştırmaya başladı. Sağa geçerek yol verdim. Ancak arkamdan sağa geçti ve bu kez beni burada sıkıştırarak yol istemeye başladı. Sol şeride geçtiğimde beni geçme niyetinde değildi. Alt geçitten geçtikten sonra yolun önce iki yerine üç şeride çıktığını, daha sonrasında ise tek şeride düştüğünü fark ettim. Var gücümle frene bastım." Sanık avukatı Eyüp Osman Hacıbekiroğlu da müvekkilinin de iddia ettiği gibi kazaya otomobili sıkıştıran başka bir aracın neden olduğunu, bu durumun Saran Holding'in kamera kayıtlarında da yer aldığını öne sürdü. Avukat, müvekkilinin kan örneklerinde uyuşturucu bulunmadığını, 5 aydır tutuklu olduğunu, okula başlaması gerektiğini belirterek, tahliyesini istedi. Mahkeme, Saran Holding'e ait kamera kayıtlarının incelenmesine karar vererek duruşmaya erteledi.
Haberin fotoğrafları