kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
2 Eylül 2008, Salı
Sabah
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
TERÖR BAĞLANTISI ARAŞTIRILIYOR... Çalıntı ilaçların izine Şanlıurfa'da rastlayan polis, çetenin terör bağlantısını araştırıyor. Hepsi sabıkalı olan çeteçiler adliyeye sevk edildi.

Kaçırdıkları çocuklara hırsızlık yaptırıyorlardı

Rıdvan TEZEL SABAH
Güncelleme : 02.09.2008 15:06
Çocukları kaçırıp zorla hırsızlık yaptırdığı öne sürülen 6 kişilik çete yakalandı. Operasyonda kaçırılan 4 çocuk kurtarıldı..
İstanbul Kağıthane Gültepe'de 24 Ağustos günü bir evin kurşunlanması üzerine polis çalışma başlattı. Olay yerinde bulunan kovanlar daha önce Üsküdar'da bir işyeri ile iki evin kurşunlanmasında kullanılan kurşunlarla aynı çıktı. Bunun üzerine polis, Gültepe'deti ailenin ifadesine başvurdu. Aile, 16 yaşındaki çocukları M.G.'nin kendilerine verilmesini isteyen kişiler tarafından kurşunlanmış olabileceklerini söyledi.

500 BİN YTL'LİK İLAÇ ÇIKTI
Polis, ailenin uzaktan akrabası olan Şehmuz Göktaş'ın da aralarında bulunduğu bir hırsızlık çetesinin evi kurşunladığını belirledi ve çeteyi 5 gün takip ederek bekâr evi olarak kullanılan Yenibosna'daki iki ayrı adrese baskın yaptı. Çete lideri Deniz Bıçak ve yardımcısı Göktaş ile 5 kişi gözaltına alındı. Polis, bu arada zorla hırsızlık yaptırıldıkları belirlenen 2'si kız 4 çocuğu da kurtardı. 4 çocuk, Çocukları Koruma Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Yaşı küçük olduğu için cezai ehliyeti bulunmayan E. K.'nın ailesine teslim edildiği öğrenilirken, çete üyelerinin evlerinde yapılan aramalarda ise eczanelerden çalınan yaklaşık 500 bin YTL değerinde ilaç ile çok sayıda elektronik eşya ve korsan CD'ler ele geçirildiği belirtildi. Çetenin elinden kurtarılan küçük kızlardan Y. Ü.'nün, çetenin elinden kurtulmak istediklerini ama başaramadıklarını söylediği öğrenildi. Çocuklar hırsızlık olaylarına karıştıkları için sanık ve zorla hırsızlığa itildikleri için de tanık olarak mahkemeye sevk edildi. Çetenin ayrıca, zorla 20 bin YTL'lik senet imzalattırdıkları Tuncay Dolapçı'ya, parayı ödeyemeyince hırsızlık yaptırdığı ortaya çıktı. Çalıntı ilaçları Güneydoğu'daki illere gönderdikleri belirlenen çetenin terör bağlantısı araştırılıyor. Tamamının sabıkalı olduğu belirlenen çete üyeleri işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Haberin fotoğrafları