kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
2 Eylül 2008, Salı
Sabah
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Mini mini' birler için ilk zil çaldı

Erhan DOĞAN - Yalçın BEL Recai KÖMÜR - Ercan SARIK
Güncelleme : 02.09.2008 15:06
İlköğretim ve anaokuluna kayıt yaptıran 1 milyon 700 bin öğrenci, okula alışmaları için bir hafta erken ders başı yaptı. Miniklerin bazıları ailelerinden zorlukla ayrılabildi..
İlköğretim ve anaokuluna kayıt yaptıran yaklaşık 1 milyon 700 bin öğrenci için ilk ders zili dün sabah çaldı. "Ağabey ve ablaları" gelmeden okullarına alışmaları için geçtiğimiz sene olduğu gibi bir hafta erken okullu olan miniklerin kimisi hemen arkadaş edindi, kimisi ise gözyaşına mani olamadı. Bazı okullarda palyaçolar öğrencileri neşelendirirken bazı okullarda da öğretmenler küçüklere çikolata ikram etti.

İZMİR'DE ŞİŞE SUYU VERİLDİ
İlk ders gününde öne çıkan bir ayrıntı da, İzmir'de musluklardan akan sudaki arsenik oranının daha yüksek olduğu tesbit edilen Karşıyaka, Bornova ve Çiğli bölgelerindeki okullarda pet şişelerle içme suyu dağıtımı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni arıtma sistemleri tamamlanıncaya kadar okullara yerleştirilen depoları temiz su ile takviye edecek. 5 Eylül'e kadar sürecek olan "Uyum Programı" kapsamında öğretmenlerinin gözetiminde çeşitli etkinliklere katılacak, arkadaşlarını ve öğretmenlerini tanıyacak olan minik öğrencilere "okula güvenle gidip gelme'' eğitimi de verilecek. Veliler de zaman zaman sınıf ortamına alınacak, rehber öğretmenler öğrencilere yardımcı olacak.
Haberin fotoğrafları