kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Dur Rusya"

Yeni Haber
Gürcistan'ın başkenti Tiflis başta olmak üzere tüm bölgelerde ''Dur Rusya'' adı altında Rusya'yı protesto gösterileri düzenlenecek.

Rusya'yı protesto gösterileri nedeniyle bugün yerel saatle 15:00'dan itibaren devlet kurumları yarım günlük tatile girecek, polis kent merkezindeki tüm anayolları trafiğe kapatacak, toplu taşıma araçları çalışmayacak, ulaşım büyük ölçüde duracak.

Tiflis'in Vake cadesindeki Rus Büyükelçiliği önü ve büyük Kilise'nin avlusunda ''canlı zincir halkası'' oluşturulacak.

Protesto gösterileri, parlamento ve ülkedeki sivil toplum kuruluşlarının girişimiyle düzenlenecek.

Parlamento'nun Eğitim Komisyonu Başkanı Giorgi Gabaşvili, gösteriler ile tüm dünya ya barış çağrısında bulunacaklarını, Gürcü halkının sokaklara dökülerek birlik ve beraberlik mesajı vereceğini kaydetti.

AB liderlerinin Brüksel'de bir araya gelerek Kafkasya'daki durumu değerlendireceğini ve Rusya'ya karşı uygulanacak yaptırımları görüşeceğini ifade eden Gabaşvili, ''Biz de AB liderlerine destek vermek için sokaklarda olacağız'' dedi.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, ulusa sesleniş konuşmasında, Gürcü halkına sokaklara çıkarak gösterilere destek olmaları çağrısında bulundu.

Gürcistan'ın, Rusya'nın Güney Osetya'daki çatışmaların akabinde ülke topraklarına girdiği 8 Ağustos'tan bu yana en geniş katılımlı protesto gösterilerine sahne olması bekleniyor.

AA
Haberin fotoğrafları