kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hüseyin Avni Aker Stadı yenilendi

CHA
Yeni Haber
Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadyumu yapılan modernizasyonlardan sonra düzenlenen kokteyl ile tanıtıldı.

Kokteyle Trabzon Valisi Nuri Okutan, Emniyet Müdürü Feridun Boz, KTÜ Rektörü İbrahim Özen, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.

Kale arkası tribünlerinin kapasitesi artırılarak, sahaya yaklaştırıldığı Avni Aker Stadyumu'nun, maraton tribünün çatısı kaldırılırken, kapalı tribüne ise asansör konuldu.

Başkan Sadri Şener, burada yaptığı konuşmada, stadın yapımında yönetim kurulu üyeleri Celil Hekimoğlu ve Mehmet Tunç'un yoğun çabaları bulunduğunu belirterek, "Öncelikle bu stadın yerini bizlere bağışlayan rahmetli Hüseyin Avni Aker'i bir kez daha minnetle ve şükranla anıyoruz. Bu sezon çok transfer yaptık. Bunun ne derece etkin olduğunu yarın akşam göreceğiz. Stadyum onarımı bize bir 1.5 trilyona mal oldu. Demirini Trabzonlu işadamı Yaşar Kaptan Çebi'den aldık. Çimentosunu da Trabzon Çimento Fabrikası'ndan aldık. İkisi içinde kasamızdan para çıkmadı." dedi.

Avni Aker'i UEFA standartlarında bir stadyum haline geldiğini dile getiren Şener, tek eksiğin otopark olduğunu, bunun içinde kamulaştırma yapılması gerektiğini dile getirdi.

"TARAFTARDAN CENTİLMENLİK BEKLİYORUM"

Akyazı Projesi'nin hayata geçirilmesi için çalışmalarının sürdüğüne işaret eden Şener, şöyle devam etti: "Akyazı yapılsa bile 3 yıl daha Avni Aker'de maç oynayacağız. Şu anda stadımız büyük oranda hazır ancak hala bazı eksiklikler var. Onları da Beşiktaş maçına kadar tamamlayacağız. Başkan yardımcımız Muammer Saka, Maraton ve kale arkası tribünlerini kapatmayı teklif etti. Fenerbahçe tribünleri gibi bir projeyle buralar kapatılabilir. Ancak bunun maliyeti oldukça fazla. Onun için bir takım araştırmalar yapacağız."

Ankaraspor maçı ile yeni sezonu açacaklarını hatırlatan Şener, "Yeni sezon başlıyor. Umarım Trabzonspor için hayırlı olur, umarım Trabzonspor'u tekrar eski günlere döndürmek isten bizlere, sizleri keyif verir. Trabzon halkına keyif verir. Tek temennim, serincilerin centilmenlik içerisinde maçları izlemeleri. TFF çirkin tezahürat yada sahaya atılan yabancı maddeler konusunda cezayı çok artırdı. Bu cezalar bize çok yük oluyor. Her taraftar sakin olmalı. Kendilerini tutamıyorlarsa yanlarındaki arkadaşlarını tutmalarını rica ediyorum." şeklinde konuştu.

Kokteyle katılan Trabzon Valisi Nuri Okutan ise modernize edilen Avni Aker Stadyumu'nun yeni halinin çok güzel olduğunu söyledi.

Trabzonspor camiasında son dönemlerde her alanda güzel gelişmelerin olduğunu vurgu yapan Okutan, yeni sezonun da başarılırla dolu olması temennisinde bulundu.
19:00
Galatasaray - Denizlispor
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
21:00
Sivasspor - Kayserispor
Turkcell Süper Lig
21:00
Hacettepe Spor - Bursaspor
Turkcell Süper Lig
21:00
İ.B.B. Spor - Eskişehirspor
Turkcell Süper Lig
21:45
Gaziantepspor - Fenerbahçe
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon -  
  Ankaraspor -  
 Konya -  
  Ankaragücü -  
 G.Birliği -  
  Kocaeli -  
 Antalya -  
  Beşiktaş -  
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray Denizli Cumartesi 19:00  
 Hacettepe Bursa Cumartesi 21:00  
 İ.B.B. Spor Eskişehir Cumartesi 21:00  
 Sivas Kayseri Cumartesi 21:00  
 Gaziantep Fenerbahçe Cumartesi 21:45  
 Trabzon Ankaraspor Pazar 19:00  
 Konya Ankaragücü Pazar 21:00  
 G.Birliği Kocaeli Pazar 21:00  
 Antalya Beşiktaş Pazar 21:45