kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Galatasaray: 4 - Denizlispor: 1

CHA
Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'in 2008-2009 sezonun açılış maçında geçtiğimiz yılın şampiyonu Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda Denizlispor'u 4-1 mağlup ederek sezona 3 puanla başladı.

Teknik Direktör Michael Skibbe, sezonun ilk maçında Arda'yı yedek kulübesinde oturturken Süper Kupa finalinde muhteşem bir oyun ortaya koyan ve bir de gol atan Harry Kewell'i ilk onbirde sahaya sürdü.

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında sakatlanan Arda'nın tedavisinin sürdüğü ve Alman Teknik Adam'ın genç futbolcuyu riske atmamak için yedek kulübesinde tuttuğu öğrenildi. Bu arada Skibbe yeni transferlerden Morgan De Sanctis'i e yedek soyundurdu.

TARAFTAR ALİ SAMİ YEN'İ DOLDURAMADI

Geçen yılın şampiyonu Galatasaray'ı Denizlispor ile oynadığı sezonun ilk maçında taraftarı yalnız bıraktı. Tribünlerde geniş boşluklar yer alırken yaklaşık 10 bin civarında bir taraftar grubu maçı izledi.

Denizlispor'u desteklemek içinde yaklaşık 20 kişi tribünde yer aldı. Maçtan önce geçtiğimiz aylarda vefat eden Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İLK YARI

5. dakikada Hasan Şaş'ın pasında topla buluşan Lincoln cezaalanına girdikten sonra vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı.

13. dakikada cezaalanı ön çizgisi üzerinde topla buluşan Lincoln'ün vuruşunu kaleci Cenk çıkardı.

15. dakikada Galatasaray'ın kazandığı serbest atışı kullanan Lincoln'ün vuruşu üst direğe çarparak auta çıktı.

17. dakikada Murat Karakoç'un pas olarak kullandığı köşe atışında Çağlar'ın cezaalanı içine yaptığı ortada kaleci Aykut çift yumrukla tehlikeyi uzaklaştırdı.

19. dakikada ani gelişen konuk takımın atağında Çağlar'ın uzak mesafeden sert vuruşu üst direkten auta çıktı.

25. dakikada Hasan Şaş'ın sağdan cezaalanı içine yaptığı ortada defanstan seken topu önünde bulan Nonda vurmakta geçikince takımını bir golden etti.

30. dakikada Murat Karakoç sarı kart gördü. Bu kart yeni sezonun ilk sarı kartı oldu.

34. dakikada Lincoln'ün sağdan kullandığı köşe atışında Mehmet Topal'ın kafa vuruşu az farkla yandan auta gitti.

36. dakikada Galatasaray Kewell'in golü ile öne geçti. Bu dakikada Hasan Şaş'ın ortasında cezaalanı içinde topla buluşan Kewell'in plase vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0. Bu golde sezonun ilk golü olarak tarihe geçti.

42. dakikada Kewell'in yaptığı ortada sağ çaprazda topla buluşan Nonda'nın sert şutunu kaleci Cenk iki hamlede kontrol etti.

44. dakikada Murat Karakoç'un kullandığı köşe atışında direkt kaleye giden topu kaleci Aykut son anda kornere çeldi. Bu defa sol köşeden Murat Karakoç'un köşe atışını savunmada Servet Çetin uzaklaştırmak istedi. Çağlar'ın tekrar içeriye doldurduğu topu Fatih Yiğen kafayla tamamladı. 1-1.

45+1. dakikada Çağlar'ın sol çaprazdan yaptığı ortaya Braga cezaalanı içinde dokundu. Meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadelenin ilk yarısı 1-1 sona erdi.

İKİNCİ YARI

49. dakikada
Lincoln'ün köşe atışında cezaalanı içinde Meira'nın kafa vuruşu az farkla yandan auta çıktı.

63. dakikada Mehmet Topal'ın yaklaşık 25 metreden vurduğu sert şut yan direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

67. dakikada Lincoln'ün kullandığı köşe atışı direkt kaleye doğru giderken kaleci Cenk meşin yuvarlağı son anda tokatlamayı başardı.

68. dakikada Hakan Balta'nın uzak mesafeden vuruşu az farkla yandan auta çıktı.

70. dakikada Kewell'in arka direğe kestiği topa Arda kafayla vurdu. Ancak meşin yuvarlak kaleci Cenk'in ellerinde kaldı.

71. dakikada cezaalanı içine yapılan ortada Nonda ile birlikte topa yükselen kaleci Cenk'in uzaklaştırmak istediği top havalandı. Gerilerden gelen Servet'in kafa vuruşu üst ağlarda kaldı.

72. dakikada karşılaşmanın hakemi Kamil Abitoğlu havanın çok sıcak olmasından dolayı futbolculara su molası verdi.

74. dakikada Lincoln'ün pasında topla buluşan Nonda'nın sert şutu kaleci Cenk'in ellerinde kaldı.

76. dakikada Galatasaray Hakan Balta ile öne geçti. Bu dakikada Lincoln'ün kullandığı köşe atışında kaleci Cenk'in yumrukladığı topla cezaalanı yayının içinde buluşan Hakan Balta'nın sert vuruşu yan direğin içine çarparak ağlara gitti. 2-1.

81. dakikada Barış'ın cezaalanı dışından sert şutunu kaleci Cenk çeldi, daha sonra araya giren savunma topu uzaklaştırdı.

84. dakikada Galatasaray Barış ile farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada Lincoln'ün kullandığı serbest atışta cezaalanı içinde topu iyi takip eden Barış kafayla kaleci Cenk'i avladı. 3-1.

90+4. dakikada Galatasaray'ın 4. golü geldi. Bu dakikada Arda'nın cezasahası içinden yaptığı ortada Yaser göğsüyle Lincoln'ün önüne indirdi. Bu oyuncunun yarım volesi defansa da çarparak kaleciyi yanıltarak ağlara gitti. 4-1.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Galatasaray, Denizlispor'u 4-1 mağlup ederek sezona 3 puanla başladı.

Stat: Ali Sami Yen

Hakemler: Kamil Abitoğlu, Baki Tuncay Akkın, Nihat Mızrak

Galatasaray: Aykut 5, Sabri 5 (Dk. 57 Barış 6), Servet Çetin 7, Meira 6, Hakan Balta 7, Hasan Şaş 4 (Dk. 46 Arda Turan 5), Mehmet Topal 5 (Dk. 67 Yaser 4), Ayhan 6, Lincol 7, Kewell 7, Nonda 4

Denizlispor: Cenk 4, Süleyman 4, Roman Krotachvil 5, Couto 4, Çağlar Birinci 5, Fatih Yiğen 6, Braga 4 (Dk. 85 Ali Helvacı ?), Tomas Abraham 5, Bevon Roberts 4, Murat Karakoç 5, İsmail Baygil 5 (Dk. 51 Güray 3, Dk. 90 Musa ?)

Goller: Dk. 36 Kewell, Dk. 76 Hakan Balta, Dk. 84 Barış, Dk. 90+4 Lincoln (Galatasaray) Dk. 44 Fatih Yiğen (Denizlispor)

Kırmızı Kart: Dk. 47 Murat Karakoç (Denizlispor)
19:00
Galatasaray - Denizlispor
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
21:00
Sivasspor - Kayserispor
Turkcell Süper Lig
21:00
Hacettepe Spor - Bursaspor
Turkcell Süper Lig
21:00
İ.B.B. Spor - Eskişehirspor
Turkcell Süper Lig
21:45
Gaziantepspor - Fenerbahçe
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon -  
  Ankaraspor -  
 Konya -  
  Ankaragücü -  
 G.Birliği -  
  Kocaeli -  
 Antalya -  
  Beşiktaş -  
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray Denizli Cumartesi 19:00  
 Hacettepe Bursa Cumartesi 21:00  
 İ.B.B. Spor Eskişehir Cumartesi 21:00  
 Sivas Kayseri Cumartesi 21:00  
 Gaziantep Fenerbahçe Cumartesi 21:45  
 Trabzon Ankaraspor Pazar 19:00  
 Konya Ankaragücü Pazar 21:00  
 G.Birliği Kocaeli Pazar 21:00  
 Antalya Beşiktaş Pazar 21:45