kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
EMRE AKÖZ

Kadeh kafalı

Bunların dediğini bir çocuk söylese, sıkı bir fırça yer! Halbuki en azından üniversite mezunu, koca koca insanlar. İçlerinde akademik unvan kazanmışlar dahi var.
Önce dediler ki: " Başbakan Erdoğan içkili bir balık lokantasına gitsin. İçinde portakal suyu olan kadehi diğer müşterilere doğru kaldırarak 'Şerefe!' desin."
Böylece kutuplaşan Türkiye'deki gerilim azalacakmış!



Başbakan geçen gün İstanbul Rumelikavağı'daki 'Balıkçı Kahraman' adlı lokantaya gitmiş. Müşterilerle sohbet etmiş. Şimdi bunu bir ' gelişme' olarak görüyorlar. " Tamam 'kadeh kaldırmadı' ama içkili balık lokantasına gitti, aman ne hoş " diyorlar.
Gel de 'okkalı' bir laf etme.
Neyse, ağzımızı bozmayalım.
İki yıl önceki bir haberi hatırlatmakla yetinelim. Mızıkçılık etmesinler diye de haberi 25 Ekim 2006 tarihli Hürriyet gazetesinden alıyorum. Okuyalım:
"Erdoğan'ı taşıyan tekne Kızkumu ve Turgut Koyu'nu dolaştıktan sonra ( Marmaris'teki ) Selimiye Koyu'na geldi. Erdoğan, Sardunya Restaurant'ta yemek yedi. Restorana gelen köylülerin sorunlarını dinleyen Erdoğan, elini öpen çocuklara 10'ar YTL bayram harçlığı verdi." (DHA)
Hürriyet'te yok, diğer yayınlardan ben ekleyeyim: Lokantadaki müşterilerle de sohbet eden Başbakan, ızgara lagos balığı yedi.

Devam edelim mi? Edelim.
Diyelim ki iki yıl önceki bu haber unutuldu. İyi ama sadece üç ay önceki Hürriyet'te ( 24 Mayıs 2008 ) o haberin devamı var.
Kıyıya çıkarken zorlandıkları için, Başbakan Erdoğan, Selimiye'ye doğru dürüst bir iskele yapılmasını istemiş. İşte o iskelenin inşaatı mayıs ayında bitirilmiş.
Bu haberi de aldım. Çünkü haberde, Selimiye'nin ünlü " içkili balık lokantası " Sardunya'da iki yıl önce yenen o yemeğe de ayrıntılı atıf var.

Demek ki neymiş? İnancı gereği alkol almayan Başbakan, içkili balık lokantasına çoktan beri gidermiş.
Yani ortada yeni bir durum, bir 'gelişme' filan yokmuş. Olay sadece kafayı içki kadehine takanların abuklamasından ibaretmiş.
Kendi tuttukları partiye oy vermeyenleri 'bidon kafalı' ilan ediyorlar ya; bunlar da 'kadeh kafalı' işte. Biraz bulanık işliyor.
Onlara tavsiyem, benim gibi yapıp, çalışırken içmemeleri. Önce iş bitsin, sonra 'Şerefe!'