kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Phelps gibi altın madalya istiyorum!

Yeni Haber
29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda basketbolda erkeklerde favori olarak gösterilen ABD Milli Takımı'nın yıldızlarından Kobe Bryant, yarın İspanya ile yapılacak final maçını kazanarak olimpiyatlardaki ilk altın madalyasına ulaşmak istiyor. ..
Kobe Bryant, AFP'ye yaptığı açıklamada, olimpiyatlarda kazanılacak altın madalyanın kendisi için ''herşeyi'' temsil edeceğini söyledi.

NBA Ligi takımlarından Los Angeles Lakers'ın formasını giyen Bryant, ''Altın madalya, ülkemi temsil ettiğim ve birçok genç sporcunun bize umut bağladığı gözönüne alındığında herşeyi temsil ediyor. Ben, 13 yaşındayken Barcelona-1992'de 'Rüya Takım'ı izlemiştim. İlk olarak orada ABD'yi izledim. Burada Pekin'de ABD bayan futbol takımının altın madalya aldığını görme fırsatım oldu. Bunun ne denli özel bir an olduğunu farkettim. Michael Phelps ve diğer ABD'li yüzücülerin madalya kazandığını gördüm, bayan voleybol takımının madalya kazandığını gördüm. Artık tek birşeye ihtiyacım var, onlar gibi altın madalya kazanmak'' dedi.

Olimpiyat Şampiyonu Arjantin'i yarı finalde eledikten sonra finalde Dünya Şampiyonu İspanya ile karşılaşmaları konusundPhelpsa da Bryant, ''Bu hoş, bunun için buradayız. Böyle iyi oynayan ve rekabet gücü olan rakiplerle oynamaktan çok zevk alıyoruz. Arjantin'e bakın 21 sayı geri düştüler ama başlarını eğmediler. Mücadeleyi sürdürdüler, ellerinden geleni yaptılar. İspanya maçında da bu olacak. Bu süperin güzelliği'' diye konuştu.

Grup maçında ABD'nin İspanya'ya 37 sayı fark attığının hatırlatılması ve İspanya'yı ciddiye alıp almadıklarının sorulması üzerine de Bryant, ''Kesinlikle ciddiye alıyoruz. Altın madalya için tamamıyla konsantre olduk. Önemli olan bu rakip değil. İlk maçın finale herhangi bir etkisi olacağını sanmıyorum. İspanyollar hatalarını düzelteceklerdir. Kuşkusuz çok fazla hücumda alan savunmasıyla karşılaşacağız. Bizim de adapte olmamız gerekir'' dedi.
19:00
Galatasaray - Denizlispor
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
21:00
Sivasspor - Kayserispor
Turkcell Süper Lig
21:00
Hacettepe Spor - Bursaspor
Turkcell Süper Lig
21:00
İ.B.B. Spor - Eskişehirspor
Turkcell Süper Lig
21:45
Gaziantepspor - Fenerbahçe
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon -  
  Ankaraspor -  
 Konya -  
  Ankaragücü -  
 G.Birliği -  
  Kocaeli -  
 Antalya -  
  Beşiktaş -  
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray Denizli Cumartesi 19:00  
 Hacettepe Bursa Cumartesi 21:00  
 İ.B.B. Spor Eskişehir Cumartesi 21:00  
 Sivas Kayseri Cumartesi 21:00  
 Gaziantep Fenerbahçe Cumartesi 21:45  
 Trabzon Ankaraspor Pazar 19:00  
 Konya Ankaragücü Pazar 21:00  
 G.Birliği Kocaeli Pazar 21:00  
 Antalya Beşiktaş Pazar 21:45