kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ali Şen Fenerbahçe'nin rakiplerini değerlendirdi

Yeni Haber
Fenerbahçe'nin unutulmaz başkanlarından Ali Şen, yeni sezonun ilk hafta maçlarının başlamasına saatler kala yaptığı değerlendirmede Fenerbahçe'nin rakiplerini masaya yatırdı..
Önce Fenerbahçe'yi masaya yatıran efsane başkan ligtv.com.tr'nin haber müdürü Erdem Erol'a verdiği röportajda bu defa da Fenerbahçe'nin yarıştaki rakipleriyle ilgili ilginç tespitlerde bulundu.

Ali Şen, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'u mercek altına aldığı değerlendirmede, Galatasaray'da geçtiğimiz yıl yaşanan şampiyonluğun baş mimarları olarak başkan Adnan Polat ve Adnan Sezgin'i gösterdi ancak Sarı - kırmızılıların Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalamama durumunda başarısızlığının sorumlularının yine aynı isimler, Adnan Polat ve Adnan Sezgin olacağını dile getirdi.

Ali Şen sıra Beşiktaş'a geldiğinde ise "Ceza verdik-affettik gayri ciddiyetinden dolayı ben Beşiktaş futbol takımının analizini yapmak istenmiyorum." dedi. Ali Şen, Trabzonspor'un yılın takımı olacağı iddiasında bulundu ama ekledi: "İlk 10 maçta 25-27 puan toplarlar. Sonra Ersun Yanal klasiği başlar. Yukarıdan aşağıya iniş başlar. O yukarıdan aşağıya inişe başarılı, tecrübeli başkan Sadri Şener mani olursa Trabzon şampiyonluğun adaylarının tepesinde olur." dedi.
İşte birbirinden ilginç açıklamalarda bulunan Ali Şen'in, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor hakkında söyledikleri;

GALATASARAY, OLMAYAN BİR OLAYI YAPTI

"Galatasaray geçen sene olmayan bir olayı yaptı. Dünya futbol tarihinde çok seyrek olur. 5 hafta kala antrenörün işine son veriyorsunuz, büyük takımsınız, büyük kulüpsünüz, şampiyonluk için mücadele ediyorsunuz ve ligin bitimine 5 hafta kala bütün maçları kazanıp şampiyon oluyorsunuz. Hani bu 40 yılda bir olur denir... Ligin bitimine 5 hafta kalana kadar getirdiğiniz antrenör 2 futbolcuyu gönderir, kimse niye şampiyon olmadın demez, çünkü 5 hafta kalmıştır. Bunları yapmadılar. Kendisi antrenör oldu Adnan Sezgin'le ve şampiyon oldular. Yani bir numaralı antrenör Adnan Polat, asistan antrenör Adnan Sezgin, geri kalan antrenörlerde saha antrenörleri yani Cevat hoca ve arkadaşları. Onları küçümsemiyorum ama işin gerçeğini söylüyorum."

HAKAN ŞÜKÜR'ÜN BOŞLUĞU HİSSEDİLİR Mİ?

"Büyük takımlarda büyük futbolcular, futbolu bırakırsa , takımda boşluk doğar. Metin Oktay'dan sonra Galatasaray öyle olmuştur, Rıdvan'dan sonra Fenerbahçe öyle oluştur. Şimdi Hakan Şükür gitti. Hakan Şükür'den sonra Galatasaray bu boşluğu hisseder mi? Burada şu var, Hakan Şükür'ün büyük futbolcu olduğuna inanan ben şunu söylüyorum, o boşluk pek olmayacak gibi gözüküyor. Çünkü Hakan'la beraber takım halinde oynadıkları oyuncuların sayısı fazla değil çünkü. Onun için bunun tesiri altında kalacaklarını düşünmüyorum."

"Galatasaray iyi transferler yaptı. Ama kaleci soru işareti. Galatasaray elindeki kaleciyle geçen sene şampiyon oldu. Elindeki kaleciyi biz nasıl mahvederiz, bu çocuğun moralini nasıl sıfırlarız, Fenerbahçeli adamları Galatasaray'ın yönetimine verseydiniz ancak öyle olurdu. 3 hafta konuşurlardı, onu aldım, bunu aldım, yok canım Mahmut'u aldım, yok Necati'yi aldım diye ve ellerindeki kalecinin morali sıfır olurdu. Galatasaray'ın başarılı başkanı Adnan Polat ve Adnan Sezgin, şampiyonluğu kazandıran bu ikili, eldeki kalecileri yerle bir ettiler. Moralman sıfır ettiler. Gittiler kaleci getirdiler. Aldıkları kaleciyi Şampiyonlar Ligi'nin ilk maçında oynatmadılar. O kadar başarılı kafa bu kadar bir facia işledi. Eğerki Galatasaray elenirse, ki ben Galatasaray'ın Steaua maçını izlemedim ama kalecinin hatalı goller yediğini biliyorum. Ama o golleri yiyen Aykut değil, golleri yiyen Adnan Polat ve Adnan Sezgin'dir. 2 Adnan 2 gol. Galatasaray'ın şampiyonluğundaki başarı 2 Adnan'ın, Steaua karşısında yenilen 2 golün sebebide 2 Adnan'dır. 1 er gol paylaşsınlar aralarında."
"Kewel transferi için çok önemli bir oyuncu demiştim. Eğerki profesyonelliğini devam ettirirse hem Hakan Şükür gibi olur, hem de Nonda'yı oynatan bir futbolcu olur."

GALATASARAY BU SENE NE YAPAR?

Galatasaray bu sene şampiyon olmazsa "Niye şampiyon olmadın" diye kimse sormaz. Çünkü geçen sene Galatasaray olmayacak bir iş yaptı ve şampiyon oldu. O şampiyonluk Fenerbahçe'yle olan şampiyonluk adetini eşitlediğinden dolayı, bu sene şampiyon olmazsa kimse kaşını kaldırmaz. Taraftarlar kaş kaldırdığı zaman, arkasından öfke gelir, öfkeden sonra kavga gelir, kavgadan sonra istifalar gelir. Onun için Galatasaray tribünleri kaşlarını kaldırtmazlar, şampiyonluğun kaçması halinde. Bugün başkan ve diğer yönetimin o kredisi var. Ancak sezona başlarken bu kalecileri el birliğiyle sıfır duruma getirmelerinin baş sebebi 2 Adnan'dır.

Eğer Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nden elenirlerse 2 Adnan sorumludur. Onun için Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak maçta en büyük sorumluluk futbolcuların değil, Skibbe'nin değil, Adnan artı Adnan'ındır. Eşittir Şampiyonlar Ligi'ne kalmak veya kalmamak.''

BEŞİKTAŞLILAR ÖNCE KIZIYORLAR, SONRA ÖPÜYORLAR

"Beşiktaş'ın tarihinde türk antrenörle şampiyonluğu yok. Galatasaray'ın vardı, Fenerbahçe'nin yoktu. Fenerbahçe'de Mustafa Denizli'yle oldu. Beşiktaş'ta Ertuğrul Sağlam çok beyefendi bir insandır. Bizim kulübün alt yapısından yetişmişltir. Ertuğrul terbiyeli bir insan, Beşiktaş tarihinde ilk defa aynı hocayla ikinci sezona, şampiyon olmamasına rağmen devam ettiler. Bu istikrar adına iyi, güzel.''

Başkan Şen, Beşiktaş'ta yaşanan olayları anlamakta zorlandığını belirterek, ''Ancak Beşiktaş'ı yorumlamak istemiyorum, takımı da analiz etmek istemiyorum. Takım hakkında konuşmakta istemiyorum. Futbolculara üzülüyorum. Sebebi şu. Beşiktaş Başkanı ve yönetim kurulu, akşam serinliğinde kararları veriyor, sonra sabah serinliğinde kararlarından vazgeçiyorlar. Halbuki kulübün adı Beşiktaş. Beşiktaş büyük kulüptür. Beşliktaş Türk sporunun lokomotiflerindendir. Geçen sene akşam serinliğinde kızdılar PAF takımını çıkartacağız dediler, sonra vazgeçtiler. Sonra bir karar verdiler vaz geçtiler, sonra bir kızdılar yine vazgeçtiler. Bir adama kızdılar, bir hafta sonra yanağından öptüler. Birine daha kızdılar, sonra alnından öptüler. Bu sefer 2 kaptan kavga etti. O kavganın nasıl olduğunu bilmiyordum, bana gazeteciler sordular. Ben merak etmiştim, iki kaptan aynı uçaklan mı İstanbul'a geldi diye? Yoksa uçakta kavga falan ederlerse uçak düşer demiştim."

"BEŞİKTAŞ'I MİZAHA KONU ETTİLER"

"Yani bu kadar, Beşiktaş gibi dev bir kulübü bu kadar mizahlara konu olabilecek hareketlerde bulundular ve ceza verdiler. Olabilir. Ceza tatbik edilebilmek için verilir, ciddi adamlar ve ciddi kulüpler tarafından. Cezayı eğer yerine getirmezseniz o ceza tam tersi teper, hiç kimse bu sefer sizi ciddiye almaz.

Şimdi 2 tane futbolcu kavga ederken antrenör yanında, menajer yanında. Bütün bu cezadan sonra Ertuğrul ve Sinan'ın demeçlerini okudum. Erturul ve Sinan'a rağmen, yani hem antrenör hem menajere rağmen, yönetim affettiyse, takım olma hüviyetini kaybetmiştir, ben öyle görüyorum. Bu ceza Beşiktaş'ın tam takım hüviyetini kazandığı bir dönemde Beşiktaş'ın takım hüviyetini almıştır, yok etmiştir, ondan dolayı Beşiktaş'ın futbolcuları hakkında konuşmak istemiyorum. Futbolcular için üzülüyorum, tam kadro çalıştılar, geldiler, çalışmayan 2 arkadaşları tekrardan aynı haklarla aralarına girdi. Bu çok ters teper. Hayırlı uğurlu olsun Beşiktaş için. Bu ceza verdik-affettik, gayri ciddiyetinden dolayı ben Beşiktaş futbol takımının analizini yapmak istenmiyorum."

"TRABZONSPOR'U SEVERİM. BU SEZON YILIN TAKIMI OLURLAR"

"Trabzonspor 26-27 yıldır şampiyon olamıyor. Ben Trabzonspor'u seven, Tabzonsporlu taraftarlar arasında maç seyreden tek rakip başkan benim. O kadar coşkulu insanları severim ben."

"Trabzonspor bu yıl yılın takımı olur. Çok futbolcu, çok değişik futbolcu, yabancı Türk, ayrı ayrı takımlardan futbolcu alıp, onları bir sahaya koyup, o takımdan şampiyon olur mu? Öyle olduğunu ben ispat ettim. 1982'de 10 futbolcu aldım şampiyon olduk, ispat ettik. 1995'de 11 futbolocu aldık yine şampiyon olduk. Yani çok futbolcu tıoplama takımdır düşüncesi doğru değildir. Bu oyuncuları biz yönetim olarak almıştık, antrenöre bu takımı çalışltır şampiyon yap demiştidk, öyle yaptılar. Şimdi Trabzonspor'da Ersun Yanal var ve bütün transferlerde Ersun Yanal var. Ersun Yanal inandığım bir adamdır. Onun için Trabzonspor'un lige çok iyi başlayacağı düşüncesi hakim bende. İlk 10 maçta 25-27 puan toplarlar. Sonra Ersun Yanal klasiği başlar. Yukarıdan aşağıya iniş başlar. O yukarıdan aşağıya inişine eğer başarılı tecrübeli başkan Sadri Şener mani olursa Trabzon şampiyonluğun adaylarının tepesinde olur. Bu imkanı var. Trabzon 3 büyüklerin dışında, kendi şehirleri dışında ilk taraftarı olan kulüptür. Türkiye kulübü olmuştur o yıllarda. Aynı başarıyı aynı sevgiyi elde edebilir. Eğer çok başarılı olursa; sempati şike demek değildir, diğer takımlarda Trabzon'a sempati duymaya başlarlarsa şampiyonlukta 3 büyük kulübün başı daha çok ağırır. Bu tutum Trabzon'a başarı getirir. Onun için ben Trabzon'u yılın takımı olur diye görüyorum."
19:00
Galatasaray - Denizlispor
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
21:00
Sivasspor - Kayserispor
Turkcell Süper Lig
21:00
Hacettepe Spor - Bursaspor
Turkcell Süper Lig
21:00
İ.B.B. Spor - Eskişehirspor
Turkcell Süper Lig
21:45
Gaziantepspor - Fenerbahçe
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon -  
  Ankaraspor -  
 Konya -  
  Ankaragücü -  
 G.Birliği -  
  Kocaeli -  
 Antalya -  
  Beşiktaş -  
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray Denizli Cumartesi 19:00  
 Hacettepe Bursa Cumartesi 21:00  
 İ.B.B. Spor Eskişehir Cumartesi 21:00  
 Sivas Kayseri Cumartesi 21:00  
 Gaziantep Fenerbahçe Cumartesi 21:45  
 Trabzon Ankaraspor Pazar 19:00  
 Konya Ankaragücü Pazar 21:00  
 G.Birliği Kocaeli Pazar 21:00  
 Antalya Beşiktaş Pazar 21:45