kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hasret bitiyor

EMİR SOMER
Süper Lig'de perde bugün açılıyor. Futbolseverlerin heyecanla beklediği yeni sezonda en büyük dilek fair-play ve güzelliklerin damga vuracağı, şikenin gölgesinden uzak bir mücadele yaşanması ..
51. SEZON OYNANACAK
Futbolda 104 günlük Süper Lig hasreti bugün sona eriyor. 51. yaşına girecek olan eski adıyla Birinci Lig, yeni adıyla ise Süper Lig'de 2008-2009 sezonu, bugün oynanacak beş karşılaşma ile start alacak. 282 gün sürecek olan yeni bir maratonun içine girecek olan 18 takım, kadrolarına kattıkları yeni futbolcularla şampiyonluk için kıran kırana bir yarışa başlayacak. Yeni sezon öncesi en büyük dilek ise fair-play ve güzelliklerin damga vuracağı, şike ve teşvik primlerinin gölgesinden uzak bir mücadelenin yaşanması...

KAPANIŞ 31 MAYIS 2009'DA
Bank Asya'dan yükselen Antalyaspor, Eskişehirspor ve Kocaelispor ligin yeni takımları... Son şampiyon Galatasaray'ın maçıyla başlayacak sezonun ilk yarısı 21 Aralık 2008'de sona erecek. İkinci yarı 32 günlük aranın ardından 23 Ocak 2009'da başlayacak. Sezonun perdesi ise 31 Mayıs 2009'da 34. hafta maçlarıyla kapanacak.

İLK DERBİ 10. HAFTADA
Lig yarışının tuzu biberi olan derbi heyecanı, bu sezon ilk olarak 10. haftada iki ezeli rakip Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak maçla yaşanacak. Sezonun ikinci derbisi ise 13. haftada yine Kadıköy'de, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak. Ligin ilk yarısındaki Galatasaray-Beşiktaş derbisi ise 16. haftada Ali Sami Yen Stadı'nda...

YERLİ HOCALAR AĞIRLIKTA
Geride kalan 50 sezonda Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor dışında hiçbir takımın şampiyonluk yaşamadığı ligde, bu şampiyonlukların 36'sında yabancı, 14'ünde ise yerli teknik adamların imzası vardı. Takımların büyük çoğunluğu yeni sezonda ise tercihlerini yerli hocadan yana kullandı. Bu sezon Süper Lig'de sadece üç yabancı antrenör görev yapacak.
19:00
Galatasaray - Denizlispor
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
21:00
Sivasspor - Kayserispor
Turkcell Süper Lig
21:00
Hacettepe Spor - Bursaspor
Turkcell Süper Lig
21:00
İ.B.B. Spor - Eskişehirspor
Turkcell Süper Lig
21:45
Gaziantepspor - Fenerbahçe
Turkcell Süper Lig (LİG TV)