kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Bize vere vere mezarlık verdiler!"

Yeni Haber
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Olimpiyat Şampiyonu olan eski güreşçilere verdiği mezarlıklar tartışma konusu olurken, mezar sahipleri güreşçilerden sitemkar da olsa teşekkür geldi...
1960 Roma Olimpiyatları Şampiyonu eski milli güreşçiler Müzahir Sille, Yaşar Yılmaz ve Dursun Ali Erbaş yaşları 78 civarında olan, yaşayan efsane güreşcilerimiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu eski güreşcilere öldükten sonra defnedilmeleri için Maltepe Başıbüyük'de tahsis ettiği mezarlıklar 'böyle hediye olur mu?' eleştirisine maruz kaldı.

Mezar sahiplerinden Roma Olimpiyatları Şampiyonu eski güreşçi Müzahir Sille , "Devletimiz 50 yıldır bize hiç birşey vermedi. Bana ve arkadaşlarıma hediye edilen mezarlık için herşeye rağmen teşekkür ediyorum" dedi.

Sitemkar ama bir o kadar gururlu konuşan Sille, yaptığı açıklamalarda zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Efsane güreşci mezar konusuyla ilgili olarak, "Bu mezarlar bir kaç yıl önce belediye başkanımız Kadir Topbaş tarafından alındı. Malesef bu konu hep gündeme geliyor. Ben şunu söylemek istiyorum. Devletimizin bize vere vere vermiş olduğu ödül mezarlıktır. Bak bak hem sevinsin hem için kararsın. Mezardan başka devletimiz bir kravat bile almadı." dedi.

"SAĞLIĞIMIZDA İLK DEFA HEDİYE ALDIK"

Müzahir Sille herşeye rağmen kendisine verilen mezarlık için tüm yetkililere teşekkür ediyor. Eski güreşçi, "Ne olursa olsun bu yapılan bir jesttir. Yani bunu tenkit etmenin bence bir manası yok. Edecek biri varsada bunu ben yaparım. Canlıyken bana değer ver. Öldükten sonra altından seccade ser bana, pırlantadan mezar taşları yap kıymeti yok. Sağlımızda ilk defa bize bir hediye verildi, bunun için de Kadir Topbaş beye teşekkür ediyorum, ne olursa olsun bize birşey vermiştir. Ama bizden önce ölen şampiyonlar için ne yapacağız." diye konuştu.

"YABANCILAR PARA İÇİN GELİYOR"

Kendisini Greko-Romen güreşin profösörü olarak tanımlayan Müzahir Sille, bilgisine ve tecrübesine danışılmadığından şikayetci. Hiç bir maddi beklentisinin olmadığını belirten Sille, "Bizi hiç bir organizasyona çağırmıyorlar. Bilgimizden ve tecrübemizden faydalanmıyorlar. Ben ne para istiyorum ne de başka maddi birşey. Zaten kala kala 6 sporcu kaldık, ölelimde kurtulsunlar. Gençliğimizi güreşe verdik. Zeki Müren sahnede öldü. Ben de güreşin Zeki Müren'i olacağım. Minderlerde ölmek istiyorum. Şuan milli takım adına yarışanların çoğu ödül için geliyor. Elvan gibi bir çok sporcu var. Güreş milli takımına gelen yabancı sporcular hep para için geliyor. 70 milyonluk bir ülkede 7 tane sporcu çıkaramıyorsak bazı şeylerde yanlışlık var demektir." dedi.

Bu arada Pekin'deki 2008 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda bulunan İstanbul Gençlik Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar ise telefonla yaptığımız görüşmede, mezar yeri verilmesine tepki gösterenlerin haksızlık ettiğini söyledi. Taşpınar, mezar yerini isteyenlerin ismi geçen 3 şampiyon güreşçi olduğunu, aileleri tepki gösteriyorsa da bunun haksızlık olduğunu ifade etti.

GSİM Taşpınar, devletin eski şampiyonlara sahip çıktığını ve istedikleri mezar yerini vererek onları memnun etmeye çalıştığını sözlerine ekledi.

Müzahir Sille kimdir?

21 Eylül 1931 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. 1949 yılında İstanbul Güreş İhtisas Kulübü'nde güreşe başladı. Antrenörleri Ragıp Hoca, Hüseyin Erkmet, Adnan Yurdaer, Halil Yüceses. 1955 yılında Federal Almanya'nın Karsruhe şehrinde düzenlenen dünya şampiyonasında Grekoromen stil 62 kiloda Dünya 2. oldu. 1956 yılı Melbourne Olimpiyatlarında Grekoromen stil 62 Kg da 4. 1959 yılında İstanbul'da Grekoromen stil 62 Kg da Balkan 3. 1958 yılında Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Grekoromen stil 62 Kg da Dünya 2. 1960 yılı Roma Olimpiyatları'nda Grokoromen stil 62 Kg da 1 oldu. Kendine has en iyi uyguladığı güreş teknikleri Salto, Çırpma.
19:00
Galatasaray - Denizlispor
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
21:00
Sivasspor - Kayserispor
Turkcell Süper Lig
21:00
Hacettepe Spor - Bursaspor
Turkcell Süper Lig
21:00
İ.B.B. Spor - Eskişehirspor
Turkcell Süper Lig
21:45
Gaziantepspor - Fenerbahçe
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon -  
  Ankaraspor -  
 Konya -  
  Ankaragücü -  
 G.Birliği -  
  Kocaeli -  
 Antalya -  
  Beşiktaş -  
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray Denizli Cumartesi 19:00  
 Hacettepe Bursa Cumartesi 21:00  
 İ.B.B. Spor Eskişehir Cumartesi 21:00  
 Sivas Kayseri Cumartesi 21:00  
 Gaziantep Fenerbahçe Cumartesi 21:45  
 Trabzon Ankaraspor Pazar 19:00  
 Konya Ankaragücü Pazar 21:00  
 G.Birliği Kocaeli Pazar 21:00  
 Antalya Beşiktaş Pazar 21:45