kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Pekin'den sonra Şırnak!

Pekin'de tekvandoda 57 kiloda gümüş madalya alan bayan sporcumuz Azize Tanrıkulu, beden eğitimi öğretmeni olarak Şırnak'a atandı. Azize, "Spor yapmama engel olmayacak her yerde çalışırım" dedi..
Olimpiyat Oyunları'nda tekvandoda gümüş madalya kazanan Azize Tanrıkulu'na Şırnak yolu gözüktü. Milli tekvandocumuz ikincilik kürsüsüne çıktığı gün Şırnak'a Beden Eğitimi öğretmeni olarak atandığını öğrendi. Azize SABAH'a yaptığı açıklamada, "Spor yapmama engel olmayacak her yerde görev yaparım. Şırnak'ın şartları belli. Her şey gönlünce olmuyor. Pekin'e altın madalyayı kazanmak için gelmiştim ama olmadı. Atamam da kura işi olduğu için tamamen şansa bağlı bir şey. Her şeyin hayırlısı olsun" dedi.

AĞABEYİNE ÜZÜLDÜ 2004
Atina Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan ağabeyi Bahri Tanrıkulu'nun Pekin'de ilk turda yenilmesine üzüldüğünü de söyleyen Azize, "Ağabey-kardeş olarak iyi hazırlanmıştık. Hatta Pekin'e gelirken annem 'İkiniz de altın madalyasız dönmeyin' dedi. Biz de söz vermiştik. Şimdi annemin yüzüne nasıl bakacağız!" diye konuştu.

"DAHA İŞİMİZ BİTMEDİ"
Ağabeyini yenen Steven Lopez'ın kardeşi Diana Lopez'i ilk müsabakada yenmenin mutluluğunu yaşayan Azize Tanrıkulu şöyle konuştu: "Diana'yı yenince Tanrıkulu-Lopez kardeşler mücadelesinde beraberliği sağladım. Benim kazanmamda ağabeyime büyük moral kaynağı oldu. Ancak o yenildi ama bu iş burada bitmedi. Dünya Şampiyonası ve 2012 Londra Olimpiyatları'nda kazanan taraf biz olacagız.''
19:00
Galatasaray - Denizlispor
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
21:00
Sivasspor - Kayserispor
Turkcell Süper Lig
21:00
Hacettepe Spor - Bursaspor
Turkcell Süper Lig
21:00
İ.B.B. Spor - Eskişehirspor
Turkcell Süper Lig
21:45
Gaziantepspor - Fenerbahçe
Turkcell Süper Lig (LİG TV)