kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Yalıkavak'ta bir dost sohbeti

Yalıkavak'ta lüks bir evde, yemek sonrası yapılan sohbetten bazı kesitleri okurlarımla paylaşmak isterim. Çünkü, o evde konuşulanlar, yurt sathında çeşitli mekânlarda ifade edilen endişeler ve görüşler.
*Bir soru: Ya Ahmedinecad, ya da askeri darbe denilse, darbeyi tercih etmez misiniz?
Akıllı bir cevap: Etmem. Önce, Türkiye'de Ahmedinecad gibi birisinin iktidara gelme şansı var mı, yok mu, böyle bir tehlikeyle hakikaten karşı karşıya mıyız, ona bakarım. Ben böyle bir tehlikenin varit olduğunu düşünmüyorum.
Bir başka akıllı cevap: Türkiye'de, Baas tipi bir rejimi ülkeye yerleştirmeye çalışan askeri darbe olasılığı çok daha güçlü. Dolayısıyla, değişik alternatifli şöyle bir soru sorulabilir: "Baas tipi bir rejim mi, yoksa AK Parti iktidarı mı?"
Bodrum bir âlem. Gerçekten de, AK Parti iktidarından rahatsız olanların, hâlâ korkanların, benim gibi " çağdaş" (!) bir kişinin onlara nasıl destek verdiğini anlamayanların sayısı hiç de az değil buralarda. Keşke, AK Parti iktidarı sahiller için özel bir proje üretse, sahip çıksa çevreye; betonlaşmaya dur dese. Cennet gibi yerler, rant hesaplarının etkisiyle, can çekişiyor. Belki o zaman Beyaz Türklerin gözüne girer.