kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kewell'dan tepkili Leeds taraflarlarına mektup

Yeni Haber
Galatarasay'ın yeni transferi Avustralyalı orta saha oyuncusu Harry Kewell, Leeds United taraftarlarına gönderdiği açık mektupta, ''Galatasaray'da 19 numaralı formayı seçerek, Leeds United'a olan saygımı gösterdim'' dedi.

Kewell, Galatasaray ile anlaşmasının ardından, 2000 yılında UEFA Kupası yarı final ilk maçı için İstanbul'a gelen, ancak Taksim'de çıkan kavga sonucu öldürülen Leeds taraftarları Christopher Loftus ve Kevin Speight'ın anısına sahip çıkmadığı gerekçesiyle Leeds taraftarlarının tepkisini çekmişti.

Avustralyalı oyuncu, konuya ilişkin Leeds United taraftarlarına hitaben yazdığı mektupta, sarı-kırmızılı takıma geçme kararını savundu.Galatasaray'da 19 numaralı formayı seçerek, Leeds United'a olan saygısını gösterdiğini belirten Kewell, mektubunda, ''Bu, Leeds United'da ilk 11'de yer aldığım zaman sırtımda yazan numaraydı. Geldiğim yeri unutmadığımı göstermenin bir yolu olarak gördüğüm bu seçimin, 5 Nisan 2000'de yaşanan olayları da bir nebze olsun unutturmasını umuyorum'' ifadelerine yer verdi.