kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hasan Doğan'a hüzünlü veda

Yeni Haber
Bodrum'da önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Hasan Doğan, son yolculuğuna uğurlandı.


*HASAN DOĞAN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

*HASAN DOĞAN'A HÜZÜNLÜ VEDA- GALERİ


Hasan Doğan'ın cenaze namazı öğle vakti Fatih Camii'nde kılındı.Doğan'ın cenazesi devletin zirvesini de bir araya getirdi. Fatih Camii'ndeki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çok sayıda Bakan, milletvekili ve siyaset adamıyla, spor, iş ve sanat çevresinden birçok kişi katıldı.

Cenaze törenine katılan bakanlar arasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Devlet Bakanları Murat Başesgioğlu, Kürşad Tüzmen ve Mehmet Şimşek yer aldı.

Hasan Doğan'ın ailesi, akrabaları ve yakınlarının yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, İstanbul Valisi Muammer Güler, UEFA Asbaşkanı ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, Yunanistan Futbol Federasyonu'ndan bir temsilci, eski TFF Başkanları Haluk Ulusoy ve Levent Bıçakcı, kulüp başkanları, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve teknik heyet, sporcular ve teknik direktörler de cenazede bulundu.

Hasan Doğan'ın kızı Zeynep'in, babasının tabutu başında ağladığı görüldü. Bu arada, cenaze töreni için Fatih Cami içi ve çevresinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Camiyi gören binaların tepesine keskin nişancılar yerleştirilirken, cami çevresinde de ambulanslar yer aldı.

Öte yandan, başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, FIFA Başkanı Sepp Blatter, UEFA Başkanı Michel Platini, Yunanistan Futbol Federasyonu Başkanı ve yönetim kurulu adına ayrı ayrı olmak üzere, cenaze için çok sayıda çelenk gönderildiği gözlendi.

Cenaze törenini adeta bir medya ordusu izlerken, birçok kanal canlı yayın yaptı, yüzlerce basın mensubu törende görev aldı.

Bu arada, cami avlusundaki aşırı kalabalık nedeniyle anonslar yapılarak, cenaze törenine gelenlerden protokol için yer açılması istendi.Diğer yandan cenaze törenine katılanlar arasında milli takım forması giyenlerin de olduğu görüldü.

DOĞAN'IN CENAZESİ AİLE KABRİSTANINA DEFNEDİLDİ

Hasan Doğan'ın cenazesi Topkapı Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Dostum, kardeşim'' diye tanımladığı Hasan Doğan'a karşı son görevini yerine getirmek üzere cenaze arabasıyla birlikte Fatih Camii'nden mezarlığa geldi. Başbakan Erdoğan, burada Hasan Doğan'ın mezarına kürekle toprak attı. Erdoğan, defin sonuna kadar mezarlıkta Doğan'ın ailesinin yanında yer alarak, kendilerine destek verdi.

Hasan Doğan'ın oğlu Selim Doğan, mezarın içine inerek, babasının naaşını yerine koydu.

Edilen duaların ardından Hasan Doğan'ın cenazesi toprağa verildi.Bu arada, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyeleri de Hasan Doğan'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadılar.

Bu arada, defin işlemi sırasında mezarlık çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

HASAN DOĞAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR

Federasyonun Levent'teki merkez binası önünde düzenlenen törene Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve merhum Hasan Doğan'ın hemşehrisi Murat Başesgioğlu, Futbol Federasyonu Onursal Başkanı Şenes Erzik, Futobl Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, GSGM Mehmet Atalay, Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, DYP eski genel başkanı Mehmet Ağar, milli takımın eski teknik direktörlerinden Mustafa Denizli, Futbol Federasyonu çalışanları, Hasan Doğan'ın babası Mustafa Doğan, eşi Aysel Doğan, ABD'de eğitim gören oğlu Selim ve kızı Zeynep Doğan, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, bir çok milli oyuncunun yanında eski milli oyunculardan Hakan Şükür, bazı futbolcular ile Turkcell Süper Lig ile Bank Asya 1. Lig'in kulüp başkanları ile teknik direktörleri ile çok sayıda seveni katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan törende, Yönetim Kurulu üyelerinden Mahmut Özgener, konuşmakta zorlanmasına ve çok duygulanmasına rağmen, çok önemli bir insanı kaybettiğimizi belirterek, ''Son 36 saattir onunla yaşadıklarım gözümün önünden geçiyor. Hasan Doğan Türk futbolunun önemli bir neferiydi. Ama o benim Hasan abimdi. Ne zaman başım sıkışsa bilirdim ki yanımda olacaktı. Ama artık o çok uzaklarda. Bu benim bu yıl yaşadığım 2. acım. 4 ay önce babamı kaybettim. O hep yanımdaydı, hiç ayrılmadı. Bir abi yarısı, bir baba gibi hep yanımdaydı. Ondan aldığım güçle hayata yeniden tutundum. 143 günlük döneminde önemli projeler üretti, işler yaptı. Fikirleri çok önemliydi. Hep çalışırdı, 'Hasan abi bu kadar çok çalışma, biraz da kendine zaman ayır' dediğimde, Mahmut kardeş, zaman az, işimiz çok der çalışırdı. Hiç bir hafta sonunu İstanbul'da ailesiyle geçirmedi, Anadolu'yu dağ tepe demeden gezdi. Türk futboluna çağ atlatmak en büyük arzusuydu. Futbol sevgisi için tüm Anadolu'yu gezdi, amacı Türk gençlerine hizmetti. Projeleri hiç aksamadan devam edecek. Kardeş merhaba deyişini hiç unutmayacağım, abiliğini kardeşliğini hiç unutmayacağım.'' dedi.

Bir diğer yönetim kurulu üyesi olan Lütfi Arıboğan ise, yaptığı konuşmada, ''Sözün bittiği ve kelimelerin kifayetsiz kaldığı an. Türk futbolu ve Türkiye Hasan Doğan'ı kaybetti, iyi bir iş adamı, başkan, iyi bir eş, bir babayı kaybetti. Ben abimi kaybettim ama galiba Türkiye çok iyi bir insanı kaybetti. Türk futbolunun en ihtiyaç duyduğu anda güveni Türk futboluna getirdi. Projeleriyle adından söz ettirdi. euro2008'de başarılar elde etti. Hayatta herşeyi planlayabilirsin ama hayatın akışını planmayamıyorsun demişti. Şu yaşadıklarımızı planladığını düşünmüyorum. Çok büyük bir değeri kaybettik.'' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Aziz Yıldırım ise, 'Dostum Hasan Doğan'ı kaybetmenin verdiği üzüntüyle bir aradayız.' diyerek başladığı konuşmasında, Başkan Hasan Doğan'a övgüler yağdırırken, ''Hasan Doğan başkan kişiliğiyle kriz ortamından huzur ortamına geçişi sağladı. Son derece iyi bir insanı kaybettik. Kulüpler arasındaki dostluk, projeleri, ortak çalışmaları sağladı. Vizyonu ile geliştirdiği projelerle kulüplere büyük katkısı oldu. Onun kulüplerimize sağladığı barış ve güven ortamını geliştireceğiz.'' şeklinde konuştu.

Futbol Federasyonu Onursal Başkanı Şenes Erzik ise yaptığı konuşmada, ''Bir Hasan Doğan geldi bir Hasan Doğan geçti. Onursal başkan olarak FIFA Başkanı Blatter'in ve UEFA Başkanı Platini'nin telefonla arayarak bildirdikleri taziyeleri Doğan ailesine ve Türk spor ailesine iletmek isterim. Hasan Doğan, futbol topu döndüğünce ona dinamizm kazandırmalıyız demişti. 27 Haziran'da geldiği Viyana'daki toplantıda tebrikleri kabul ediyordu, Türk futbolunun yükselen değeri olarak mutluydu. Ben onu 3 yıl önce tanıdım ne yazık geç tanımışım, çok değerli bir futbol adamını her an telefonla görüşüp projelerini aktaran Hasan Doğan'ı geç tanıdım. Kendini çok çabuk sevdirdi. Kavgacı olmadan, sevecen bir insan olarak kendini kabul ettirdi. FIFA ve UEFA başkanlarının ne kadar sevecen bir insandı, eşiyle tribünden verdiği gösteri futbolun sevimli yüzüydü dediler. Güzel projeleri vardı, onları gerçekleştirme fırsatı bulamadı. Biz onları gerçekleştirmeliyiz.'' ifadelerini kullandı.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve merhum Hasan Doğan'ın hemşehrisi Murat Başesgioğlu ise yaptığı açıklamada, ''Hemşerim ve dostum Hasan Doğan'a veda için buradayız. euro2008'de tarihi bir başarı elde eden kardeşime veda için buradayız. O son dakika gollerine, o strese, heyecana dayanan yürek bunu aşamaz mıydı? diye haykırıyoruz. Ama olmadı. Başında bulunduğu milli takım büyük bir başarı yaşattı, Anadolu'nun çorak topraklarında yaşayan insanlarımızı mutlu etti. Futbolcularına cesur yürek diyordu kendisi de cesur yürekti. Takdiri ilahı aramızdan ayrıldı. Hasan Doğan, Aysel Doğan'ın eşi Zeynep ve Selim'in babası değil tüm Türkiye'nin sevdiği bir insandı. Onun istediği gibi her zaman bütünleşeceğiz. Her milli maçta atılan gollerde başkanımızı ve sevgili eşini hatırlayacaklar. Hasan Doğan, başarılı bir insandı onu sevgiyle saygıyla uğurlayacağız.'' diye konuştu.

Merhum başkan Hasan Doğan'ın oğlu Selim Doğan ise yaptığı kısa konuşmada, cenaze törenine katılanlara teşekkür etti ve babasına layık bir evlat olacağını söyledi.
Haberin fotoğrafları