kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
32 yaşında olan Gülşen, yıllar içinde yaşadığı fiziksel değişimi şöyle yorumladı: "Şu anda olgunlaşarak tüm güzelliğini hisseden ve yansıtan bir kadınım. Hayatın iniş çıkışlarının farkında olan keyifli bir sürece girdim."

Tüm yaşananlara sessiz kalarak cevap verdim!

Müzik dünyasından iki yıl uzak kalan Gülşen, "Mücadeleden hiç kaçmadım ama magazinde yer almamak benim bilinçli tercihimdi" dedi ve ekledi: Geçmişte tüm yaşananlara sessiz kalarak cevap verdim!..
Yaklaşık iki yıl önce Erol Köse'yle yaşadığı aşk nedeniyle magazin gündeminin başköşesine kurulan, eleştirilerin boy hedefi olan Gülşen, uzun bir aradan sonra bu ay çıkardığı maxisingle'ıyla piyasaya döndü. Marie Claire dergisinden Deniz Ece Pir'e röportaj veren Gülşen, uzun süren sessizlik dönemiyle ilgili şunları söyledi: "Mücadeleden hiç kaçmam çünkü hayat yaşanmaya değer güzellikte. Müzikten uzaklaşmak, söz-beste yapmamak, Allah bu yeteneklerimi benden almadığı sürece söz konusu dahi olamaz. Dışarıya nasıl yansıdı bilemiyorum ancak uzun süre magazinde yer almamak, uzak durmak benim bilinçli tercihimdi."

KENDİMİ REHABİLİTE ETTİM
* Uzun süren bir sessizlik içindeydiniz... Neler yaşadınız, neler yaptınız bu süreçte? Yaşanan tüm o medya çılgınlığından sonra neler oldu bitti hayatınızda?
Aslında hayatımızda hemen hemen hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz, ancak benim diğer insanlardan farkım ve dezavantajım göz önünde olmam. Bu nedenle verilen tepkiler de doğal olarak farklı oluyor. Benim yaşananlara cevabım sessizlik oldu. İçimde yaşadığım iniş çıkışları kendimi müziğe vererek, işime dört elle sarılarak atlattım. Ayrıca spor, ebru sanatı ve yemek yapmak; özellikle kendime döndüğüm anlarda beni rehabilite eden hobilerimdi.

* Bir anda en konuşulan yorumculardan biri iken korumalarla gezen, baskı altında bir kadına dönüşmüştünüz...
Bir kadın olarak çok üzüldüğüm anlarım oldu tabii ki ama kendime olan inancımdan hiçbir zaman vazgeçmedim. İyisiyle kötüsüyle tüm yaşadıklarımın beni olgunlaştırdığını fark ediyorum. Hayat enerjimi hiç kaybetmedim. Hobilerime ve dostlarıma sarıldım. Korumalara gelince; o dönemde doğru ya da yanlış, olması gereken oydu. Ancak şu an sadece şoförüm ve tek bir korumam var. Onları da hayatımı kolaylaştıran unsurlar olarak görüyorum.

YAŞADIKLARIMA SAHİP ÇIKTIM
* Kendinizi yeniden nasıl var ettiniz? Yanınızda kimler vardı?
Ben henüz 32 yaşıma yeni bastım ve bu süreçte tabii ki her insan gibi yanlışlarım, doğrularım oldu. Ancak doğru-yanlış tüm yaşadıklarına sahip çıkan bir insan oldum hep. Ayrıca bu süreçte daha önce de sözünü ettiğim gibi hiçbir zaman müzikten uzak kalmadım, tam tersi kendimi müziğe adadım. Yanımda da her zamanki gibi ailem, yakın arkadaşlarım ve sevenlerim vardı. Kendisi ile barışık bir insanım. Mücadeleden hiç kaçmam çünkü hayat yaşanmaya değer güzellikte. Dışarıya nasıl yansıdı bilemiyorum ancak magazinden uzak durmak benim bilinçli tercihimdi.

ŞU AN KEYİFLİ BİR HAYATIM VAR
* Karatede 'kara kuşak' sahibiymişsiniz, bu doğru mu?
Evet doğru; beş yıl karate çalıştım.

* Kamuoyundan uzak kaldığınız dönemde yeni bir ilişkiye yelken açtınız. Yeni ilişkiniz size neler getirdi? Gülşen neleri önemsedi ilişkisinde bu kez?
Keyifli ve mutluyum. Özel hayatımı planlayarak ve kurgulayarak yaşamıyorum, önemsediğim şeyler ise hiçbir zaman değişmiyor. Bence yaşadığınız ilişkide güven ve saygı duymak en önemlisi.

* Evlilik haberleri gerçekten doğru muydu?
Evlenme teklifi aldığım ve gündemimizde olan bir konu olduğu doğru. Ancak zamanını ben de bilemiyorum.

* İlk eşinizden aldatıldığınız için boşanmış ve ardından 'Sana Bir İhanet Borcum Var' şarkısı ile bu duruma bir tür gönderme yapmıştınız. Bu olaydan sonra daha katı ya da güçlü bir Gülşen mi yarattınız?
Şu an çok keyifli bir hayatım var ve belki de bunu yaşadığım tecrübelere borçluyum. Buna 'katılaşmak' diyemem ancak yaşadıklarımın beni güçlendirdiğinin de farkındayım.

* Aşk adına hiç pişmanlık yaşadınız mı?
Yaşadıklarım pişmanlık değil benim için tecrübe...

DEĞİŞİME HEP AÇIĞIM
* Başından bir dizi kötü tecrübe geçmiş biri olarak aşka küstünüz mü?
Bir buçuk yıldır bir ilişkimin olması sizce iyi bir cevap değil mi?

* Sizi çekici bulan kadınlar aynı zamanda da nefret edebiliyorlar. Bu sevgi nefret ilişkisi hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Nefret sevginin içinde var olan bir duygu. Kayıtsız kalmaları inanın beni daha çok üzebilirdi ama nefret ettiklerini de düşünmüyorum.

* Son albümünüzde siyah saçlar ile çıkmıştınız. Esmer Gülşen'i sevmiş miydiniz?
Çok sevdim hem de... Katı kalıplar içinde olmayı sevmiyorum, değişime her zaman açığım. Hatta benden sonra pek çok kişiye de ilham oldu kısa siyah saçlar. Ayrıca canı sıkılıp saç boyatanlardan da değilim. Yapılacak bu tür değişikliklere saç stilistim Yıldırım Özdemir'le beraber uzun çalışmalardan sonra karar veriyoruz.
Haberin fotoğrafları