kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sandra Bullock

Yerli ve yabancı starlar kendilerini doğal çevreyi kurtarmaya adadılar

Dünya hızla kirlenirken küresel ısınma hayatı tehdit etmeye başladı. İnsanlık henüz topyekün dünyayı kurtarmak için hareketlenmiş olmasa da, bu konudaki bilinç artıyor ve yerliyabancı birçok ünlü bu konuda üzerlerine düşeni yapıyor. Kimi vakıf kuruyor, kimi çevresel organizasyonlara katılıyor. İşte 'OK!' dergisinin derlediği, kendilerini yeşili ve çevreyi korumaya adayan yıldızlar.....
HOLLYWOOD YILDIZLARI
Sandra Bullock
Organik gıda satıyor

Sandra Bullock'un Cisco Burger adında organik gıdalar satan bir restoranı var. Çevresel konularda bilinçli olan yıldız, bu organik fastfood zincirindeki tüm plastik paketleri patatesten ve şeker kamışından yapılmış, çevreye zarar vermeden toprakta çözünebilen alternatifleriyle değiştirerek; tüm işletmecilere örnek oldu.

Cameron Diaz
Büyükannesini örnek alıyor
Çevre ile ilgili programı 'Trippin'de dünya etrafında trekking yaparken, Live Earth konserlerinde yorulmadan çalışırken ve Çevresel Medya Birliği üyesi olarak kampanyalara katılırken gördüğümüz Cameron Diaz, "Konunun yaygınlaşmasına yardım etmeye çalışıyorum" diyor ve ekliyor: "Büyükannem evinin arka bahçesinde kendi çiftlik hayvanlarını ve sebzelerini yetiştirirdi. Onun kağıtları ve plastik torbaları tekrar tekrar kullandığını gördüm. Pişirdiği etlerin yağlarından sabun yapardı. Hiçbir şey israf edilmezdi. Her şey tekrar tekrar kullanılırdı. Yani benim önümde böyle bir örnek vardı." Diaz; dönüşümden gübreye, enerji tasarrufundan hibride kadar her şeyi biliyor.

Leonardo DiCaprio
Ekoloji dostu bir adası var
Leonardo DiCaprio Hollywood'un en çevre dostu ünlüsü. Yalnız hibrit aracıyla dolaşıp, devrimci güneş enerjili dairesinde yaşadığı için değil; bir Karayip adası satın alıp, burayı ekoloji dostu bir tatil yerine çevirme planları da yaptığı için! Mütevazı bir şekilde, "Doğa dostu bir stilde yaşamayı seviyorum" diyen DiCaprio, kendi adını taşıyan vakfıyla birçok çevre dostu organizasyona katılıyor. En son çevreci çabası olan televizyon dizisi ve resmi web sitesi 'Eco-Town'da, kasırgadan zarar görmüş bir çiftlik kasabasının sürdürülebilir bir topluluğa dönüşümünü anlatarak, insanları çevreye duyarlı olmaya davet ediyor.

Brad Pitt
Kasırgazedeler için pembe evler yaptırdı
Oscar ve Altın Küre ödüllü oyuncu Brad Pitt, 'Make It Right' (Doğrusunu Yap) projesi kapsamında Katrina Kasırgası'ndan zarar görenler için New Orleans'ta inşa edilen 150 ekoloji dostu evi kapsayan bir proje düzenledi. Hollywood megastarının kendi cebinden 5 milyon dolar bağış yaptığı pembe boyalı evler tamamlanmak üzere... Pitt, projesinin başarısını, 'İşe yarıyor. Gerçekten işe yarıyor' diye tanımladı. Her zaman ekoloji bilinci yerinde olan Pitt, Angelina Jolie'yle birlikte olduğu günden bu yana, çevre konusundaki aktivist tarzını yükseltti.

George Clooney
Elektrikle çalışan bir otomobil kullanıyor
George Clooney ekoloji dostu sürüşler için kendisini afişlere taşıdı. Clooney, gerçekten inandığı konular hakkında, 'Yapabiliyorken, küçük bir cehennemi büyütmek istiyorsunuz' şeklinde konuştu. Katıldığı politik konferanslarda petrolün birçok konunun kaynağı olduğunu söylese de, petrol ve benzini kenara ayırarak, hayatından elinden geldiği kadarıyla çıkardı ve şimdi elektrikle çalışan otomobilleri tanıtmak için tutku duyuyor. Clooney, elektrikli 'akıllı' araç Tango 600'ün ilk sahiplerindendi. Ayrıca bir diğer çevre dostu ve elektrikle çalışan araç Tesla Roadster'dan da kullanıyor.

Cate Blanchett
Su tasarrufu için depo kurdu

Avustralyalı oyuncu Cate Blanchett, yeni yüzyılda su sıkıntısı çekileceğine dair bir makale okuduktan sonra çevresel konularda uyanışa geçti. İklim değişikliği konusundaki Earth Hour organizasyonunun temsilcisi olan güzel yıldızın evinde 20 bin litrelik su deposu, güneş enerjisi panelleri ve enerji tasarrufu yapan ışıklar var. Yöneticilerinden olduğu Sydney Theatre Company de (Sidney Tiyatro Kumpanyası), doğaya yardımların ulaştırılması için kuruldu.

Orlando Bloom
Kendine doğa dostu bir villa inşa edecek
"Çevre konusunda çok tutkuluyum" diyor Global Green organizasyonu için Antartika'ya giden bir gemiye binen İngiliz aktör Orlando Bloom... Seferinde buzdağlarının nasıl trajik bir kırılganlık taşımaya başladığını gözlemledi. Yolculuğundan geri dönünce, hayatını doğa dostu bir hale getirmeye ikna oldu. Şimdi doğa dostu bir villa inşa etmeyi planlıyor. Bloom, "Herkes için tam anlamıyla doğa dostu bir hayat yaşamak mümkün olmayabilir ama küresel ısınmanın yavaşlamasına yardım edecek küçük şeyler yapabiliriz" diyor.
Haberin fotoğrafları