kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Boşanma nedeni 'Kabala' tarikatı

DIŞ HABERLER
İngiliz Sun gazetesi, pop müziğin kraliçesi Madonna'nın, 'Kabala' inancına sırtını dönen 7 yıllık eşinden ayrılmaya karar verdiğini yazdı..
Pop müziğinin divası Madonna'nın eşi Guy Ritchie ile olan 7 yıllık evliliğini noktalayacağı haberi geçtiğimiz günlerde magazin gündemine bomba gibi düştü. Çift, haklarında daha önce de çıkan "ayrılıyorlar" dedikodularını her seferinde birlikte kameralar karşına geçip "birlikteyiz" diyerek yalanlamıştı. Ancak bu kez son 2 gün içinde önce "yataklarını ayırdılar" ardından "avukat tuttular, boşanmayı konuşuyorlar" haberleri geldi. Asıl bombayı ise dün İngiliz Sun gazetesi patlattı. 12'nci yüzyılda kök salmaya başlayan bir Yahudi mistik inanışı olan Kabala, çiftin yollarını ayırma kararında asıl nedendi. Sun gazetesi Kabala inancına büyük bir tutkuyla bağlı Madonna'nın zorlamasıyla gruba üye olan Ritchie'nin Kabalacılığı bıraktığını açıklamasının, çiftin aralarını bozduğunu iddia etti.

KABALA NEDİR?
İbranice'de 'gelenek' anlamına gelen Kabala, 12. yüzyıl ve sonrasında yaygınlaşan batıni Yahudi mistisizmi. Kişisel bir kılavuzun önderliğinde öğrenilen Kabala, temelde sözlü geleneğe dayanmıştır. Hz.Musa'ya indirilen yasalara uymak Yahudiliğin temel ilkesi konumunu korumuşsa da Kabala Tanrı'ya dolaysız yaklaşmanın yolunu sağlamıştır.