kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Müjde ve Sevan Nişanyan Şirince'de yaşıyordu.

Sevan Nişanyan: Dışkı atma sembolik bir jest

Hande ŞARMAN - HABER MERKEZİ
Eşinin başına dışkı döken Agos gazetesi yazarı Sevan Nişanyan'a tepki gösteren gazetenin kadın çalışanı istifa etti. Yayın yönetmeni Mahçupyan, "Nişanyan'ın yazıları sürecek" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sevan Nişanyan: Dışkı atma sembolik bir jest
Sevan Nişanyan'ın eşine dışkı atmasının ardından köşe yazarı olduğu Agos gazetesi yönetiminin bu duruma sessiz kalıp yazılarına devam ettirme kararı alması, gazetenin internet editörü Nuran Ağan'ın tepkisi ve istifasıyla sonuçlandı. Sabah tarafından ele geçirilen Sevan Nişanyan, Etyen Mahçupyan ve gazetenin kadın çalışanları arasındaki yazışmalarda, olayların ayrıntıları da ortaya çıktı. Sevan Nişanyan'ın eşinin üstüne dışkı dolu kavanozu boşalttığı haberinin duyulmasının ardından gazetede çalışan kadınlar yönetime bir mektup göndererek "Agos gazetesinin bu şiddet karşısında sessiz kalmamasını talep ediyoruz" dediler.

EŞİNİ SUÇLADI
Aynı taleple feminist gruplar protesto mektubu gönderdi. Agos'un kadın çalışanlarıyla, Sevanyan ve Mahçupyan arasındaki yazışmalarla süren tartışmalarda Nişanyan, eşine yaptıklarını inkâr etmedi ve şu ifadeleri kullandı: "Müjde Hanım'ın, Şirince köyündeki ekonomik ve sosyal gücünü kullanarak, hemcinsi olan iyi niyetli birkaç genç kadına yönelttiği kasıtlı, planlı ve onur kırıcı psikolojik şiddeti protesto etmek ihtiyacını duydum. Şiddete şiddetle karşılık vermeyi doğru bulmadığım için, Müjde Hanım'ın davranışına tam olarak uyan sembolik bir jestle yetindim. Bunu, tüm bilgileri değerlendirdikten ve tarafları dinledikten sonra, açıkça yüzüne karşı yaptım. Üçüncü şahıslara karşı onurunun kırılmamasına da dikkat ettim."