kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Başarımı şizofrenik disiplinime borçluyum

Özlem AVCI
Oyuncu Şeyda Halis, Latin tarzında romantik bir albüm hazırladığını, şarkı söylerini de erkek arkadaşı Bekir Çiçekdemir ile yazdıklarını söyledi..
'Cennet Mahallesi'nde 'Menekşe' karakterini başarıyla canlandırdıktan sonra şimdi 'Yol Arkadaşım' adlı dizide 'Meserret' rolüyle 7'den 77'ye beğeni toplayan Şeyla Halis ile tiyatro, sinema ve özel hayatını konuştuk

* Sizi biraz tanıyabilir miyiz?
1977 İstanbul doğumluyum. Önce Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı piyano bölümüne girdim. Ön lisansı yarım bırakıp, 1996'da Müjdat Gezen'in tiyatro bölümüne girdim. 4 yıl tiyatro eğitimi aldım. 1995'ten beri profesyonel olarak sahneye çıkıyorum.

* 'Cennet Mahallesi' sayesinde ilk kez geniş kitlelerle buluşma imkanınız oldu sanırım...
Bu proje uzun solukluydu ve o dönemde sürekli ekrandaydık. Öncesinde Hamdi Alkan ile 'Bir Başka Gece' vardı. Şimdi bir albüm hazırlığı içindeyim.

KAFA ÜTÜLEMEYECEK
* Ne tür bir albüm?
Latin romantik olacak. Şarkı sözlerini erkek arkadaşım Bekir ile birlikte yazdık. Daha önceden de bir şeyler yazardım. Şiir mi, öykü mü, deneme mi karar veremezdim. Albüm projesi olunca şarkı sözlerinin benden bir şeyler vermesini istedim. Herkesin gönül rahatlığı ile kafasını ütülemeden dinleyeceği albüm.

* Albüm ne zaman piyasaya çıkacak?
Şu an için belirli bir zaman sınırlamamız yok. İçimize sindiği en yakın zamanda çıkarmayı düşünüyoruz.

* Hayatınızda müzik aşkı varken oyuncu olma fikri nasıl doğdu?
Müzik ve tiyatro eğitimi bence belirli bir askeri disiplin gerektiriyor. Piyanoda daha egzantrik bir durum var. Enstrümanınızla baş başasınız. Size kimse karışmaz. Bunun benim yapıma ters olduğuna karar verdim. Çok dışa dönüğümdür. Ortak çalışmayı, insanlarla iç içe olmayı, konuşmayı tercih ettim. Benim hayatımda iki tane çok büyük aşkım oldu. Biri müzik diğeri de tiyatro...

ADAM GIBI ADAM
* Sizi izlerken karşımızda Perran Kutman'ı görür gibi olduk. Peki sizin örnek aldığınız isimler var mı?
Genelde Perran Kutman'a benzerliğimle güzel eleştiriler alıyorum. Umarım o kalitede ve o yücelikte bir iş yapabilirim. Müjdat Gezen, Engin Alkan, Mustafa Alabora, rahmetli Savaş Dinçel, Erol Keskin bana tiyatroda ders verdiler. Her biri başka hayati noktalarda örnek oldular. Müjdat Hoca, "Ben oyuncu yetiştirmeye değil, adam gibi adam yetiştirmeye gayret ederim" der. Ben de öyle olmaya gayret ediyorum. Yeteneğiniz varsa çalışkan bir öğrenci olmalısınız. Ben bu konuda çok disiplinliyimdir. Bir yere geldiysem bunu şizofrenik disiplinli olmama borçluyum.