kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

5 hektar kül oldu

Kaan KAYA - Adem ÜLKER - Halim AKÇA
Marmaris'te çıkan yangın, 30 arazöz, 5 dozer, 5 helikopter ve yüzlerce işçinin çabalarıyla güçlükle kontrol altına alındı..
İLİŞKİLİ HABERLER
5 hektar kül oldu
Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Armutalan beldesinde dün saat 15.00 sıralarında, Bölge Trafik İstasyonu'na yakın noktada, kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Beş dakika sonra, ilk yangının çıktığı yere 200 metre mesafede ikinci bir yangın daha başladı.

HAVUZ SEFASINA DEVAM
Rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, bölgedeki turistik tesis ve yazlık villaları tehdit etmeye başladı. Bazı turistler ve yazlıkçılar korkuyla bölgeden kaçarken, bazıları da evlerinin yanmasını önlemek için kova ve hortumlarla çevrelerini ıslattı, bazıları ise yangın söndürme tüpleriyle alevlere müdahale etmeye çalıştı. Bu arada bazı turistik tesisler tedbir amacıyla boşaltılırken, kimi tesislerdeki turistler havuza girmeye devam etti. Arazi yapısı nedeniyle itfaiye ekiplerinin müdahale etmekte güçlük çektiği alevlere, bölgeye gelen 5 yangın söndürme helikopteri müdahale etti. Bölgenin denize yakın olması nedeniyle helikopterler, kısa sürede su alıp boşaltarak alevleri söndürmeye çalıştı. Marmaris Orman İşletme Müdürü Enver Demirci, yangında 5 hektarlık ormanlık alanın yandığını belirterek, "Turizm mevsiminin ortasında yangın çıkması çok üzücü oldu. Ancak, yerleşim yerlerinin zarar görmeden kontrol altına alınması sevindiriciydi. Helikopterlerimiz aralıksız olarak sorti yapıp soğutma çalışmalarını hızlandırdı. Havaların aşırı sıcak olması kontrolü zorlaştırdığı için titiz bir çalışma yaptık. Söndürme çalışmalarına kendi imkânları ölçüsünde katılan vatandaşlara da hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ederim" dedi. Yangın söndürme çalışmalarına 30 arazöz, 5 dozer, 5 helikopter, 12 teknik eleman, 120 işçi ve çevre belediyelerin itfaiyeleri katıldı. Yangının kontrol altına alınmasıyla birlikte soğutma çalışmalarına da başlandığı belirtildi.

BURDUR'DA FACİADAN DÖNÜLDÜ
Bu arada Burdur'un Bucak ilçesinin Kıdemli mevkisinde dün saat 13.45 sıralarında, bir tarlada saman paketleme aracının egzozundan çıkan kıvılcım yangın çıkardı. Rüzgârın etkisiyle üç ayrı yere sıçrayan yangın, biçilmemiş ekin tarlalarına yayıldı. Bu arada alevlerin, Antalya'ya giden ve yerin 1.5 metre altından geçen doğalgaz boru hattı üzerine ulaşması büyük paniğe neden oldu. Yangın, ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı. İzmir'in Ödemiş ilçesi Bademli beldesinde ise kestane ve meşe ağaçlarının bulunduğu alanda orman yangını çıktı. Yangında 2 hektarlık alan zarar gördü.
Haberin fotoğrafları