kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ARŞİV BU DAİREDEN ÇIKTI ... Belçika polisi 300 klasörlük arşivi, Brugge yakınlarında örgüt üyelerinin kaldığı bu dairede buldu. Arşivin incelenmesi sonrasında Avrupa çapında operasyonların gerçekleştirilebileceği belirtiliyor.

DHKP-C arşivi Ankara'da

ABDURRAHMAN ŞİMŞEK - BRÜKSEL
Belçika'ya çıkarma yapan 7 kişilik Türk heyeti, burada ele geçirilen DHKP-C arşivinin kopyasını aldı. Arşivde örgütün tüm yapılanması ve eylemleriyle ilgili bilgiler var..
Türkiye, DHKP-C'nin arşivine el konulması için Belçika'ya çıkarma yaptı. Brüksel'e giden Türk heyetinde, İstanbul Terör ve Organize Suçlarla Mücadele Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, DHKP-C terör örgütü ana davası soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar'ın yanı sıra, İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele şubelerinden 5 emniyet amirinin bulunduğu yedi kişilik Türk heyetinin gizli operasyonunu, sadece SABAH adım adım takip etti. Belçika'ya gizlice giden Türk heyeti, Türkiye'nin Sabancı Center'deki suikast öncesi istihbarat görevini üstlenen çaycı kız Fehriye Erdal'ı elinden kaçırmasından sonra, bu kez işi sıkı tuttu. Heyet, DHKP-C'nin lideri Dursun Karataş, örgütün iki numaralı ismi Zerrin Sarı, Sabancı suikastı zanlısı Fehriye Erdal ve örgütün birçok üst düzey sorumlusunun, "teknik takiple" belirlenen muhtemel yer ve konum bilgilerini, Belçika Federal Savcılığı Ve Antwerpen İstinaf Mahkemesi yetkililerine, ayrıca bir dosya halinde iletti.

200 KLASÖR DOKÜMAN
20 Haziran'a kadar Belçika'daki temaslarını sürdüren Türk heyeti, ilk olarak Antwerpen İstinaf Mahkemesi Başkanı ile görüştü. Heyet 3 günlük arşiv taraması sonunda, 5 tanesi yarı yarıya yanık durumda olan, toplamda 200 klasör dokuman ile, Dursun Karataş, Zerrin Sarı, Kaya Saz, Musa Asoğlu ve Fehriye Erdal'ın evinde ele geçirilen bilgisayarların hardisklerinin (bellek) dökümlerinin birer kopyasını aldı. Bilgisayar çözümlerinde, terör örgütünün banka kayıtları, mali gelir- gider tabloları, örgüte ait çok sayıda fotoğraflar, örgüt militanlarının özgeçmişleri ve Avrupa'daki tüm yapılanmalarıyla ilgili gizli bilgiler bulunuyor. Hizbullah da hardisklerin çözümüyle çökertilmişti. Bilgilerden yola çıkarak, Sabancı suikastı, MİT'in eski üst düzey daire başkanlarından Hiram Abas, eski Başbakan Nihat Erim, orgeneral Hulusi Sayın, korgeneral İsmail Selen, tuğgeneral Temel Cingöz, eski Adalet Bakanı Mehmet Topaç, DGM Cumhuriyet Başsavcısı Yaşar Günaydın, Emniyet Müdürü Mahmut Dikler, eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak ve 250 polis memurunun öldürüldüğü tüm cinayetlerin aydınlatılması bekleniyor.