kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Villada çocuğa bıçak dayadı, soydu, sadece 15 yıl ceza aldı

Orhan YURTSEVER - SABAH
İşadamı Halil Doğan Bolak'ın villasına girip oğlunu bıçakla rehin alan, sonra paralarla kaçan sanık "yağma" suçundan yargılandı. Mahkeme sanığa 15 yıl hapis cezası verdi..
Türk Eğitim Vakfı'nın kurucusu ve Türk Petrol'ün eski sahibi merhum Aydın Bolak'ın oğlu Halil Doğan Bolak'ın villasına girip 11 yaşındaki oğlunu bıçakla öldürme tehdidiyle para gasp eden sanık Recep Buğday, TCK'da yağma suçuna verilen en yüksek ceza olan 15 yıla mahkûm oldu. Hukukçular 20 yıla kadar hapsi öngören nitelikli yağma (gasp) suçunun cezasının üst sınırının yeni TCK'da 15 yıla düşürüldüğünü ifade ederek, "Bu suça bu ceza yetersiz" dedi. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşmasında savcı, sanığın Halil Doğan Bolak'a boğazına "Bu en değerli varlığınız değil mi? Çantadaki parayı aldım. Kasadaki paraları istiyorum" dediği, anne Canan Bolak'ın bayıldığı ifade edildi. Bolak'ın 4 bin Euro, 6 bin YTL'yi sanığa verdiğini söyleyen savcı, sanığın ailenin cipinin kontak anahtarları ile 2 kredi kartını da alıp kaçtığını kaydetti.

KÖTÜ DAVRANMADIM
Sanık avukatı ise "Müvekkilim olaydan pişmanlık duyduğunu söylemiştir. Lehine olan hükümlerin uygulanmasını istiyoruz" diye konuştu. Son sözü sorulan sanık "Ben çocuğun boğazına bıçak dayamadım. Kötü bir davranışta bulunmadım" dedi. Cezada indirim uygulamayan mahkeme, sanığı üst sınır olan 15 yıl hapis cezasına mahkûm etti.
Haberin fotoğrafları