kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Merzifonlu, Terim ve futbolun şans melekleri

Zeki UZUNDURUKAN / FOTOMAÇ GENEL YAYIN YÖNETMENİ
Yeni Haber
BUGÜN Türk futbolu için tarihi bir gün! Bugün dünya üzerindeki tüm Türkler, 2002 Dünya Kupası'nda 21 Haziran'da Senegal ile oynadığımız o muhteşem maçın öncesindeki heyecanı yaşıyorlar. O maçı İlhan Mansız'ın attığı golle kazanıp yarı finale çıkmıştı Türkiye.

Şimdi yine yarı finalin eşiğindeyiz. 3. kez Viyana kapılarına dayandık! Bugün Fotomaç'ta ta kapaktan verdiğimiz bilgi gibi tam 325 yıl sonra yeniden Viyana kapılarındayız.

50 bin kişilik Erns Happel Stadı'nda Ay-Yıldızlı ekibimiz bir tarih daha yazabilir mi? Milli Takımımız, EURO 2008'e eleme maçlarında kaleci hatalarından gelen galibiyetlerle katılmaya hak kazanmıştı. Çünkü elemelerde tam 'EURO 2008'e katılmamız çok zor artık" dediğimiz anlarda 'FUTBOLUN ŞANS MELEKLERİ' çıktı ortaya. Ve o Melekler, rakiplerimizin kalecilerinin hata yapmalarını ve bulduğumuz akıl almaz şans golleri ile bizi önce EURO 2008'e taşıdı. Sonrasında da EURO 2008'de İsviçre'den Viyana'ya taşıdı.

Eğer bugün de o 'FUTBOLUN ŞANS MELEKLERİ' Türkiye'nin yanında olursa 'Yarı final'e adımızı yazdırırız. Ama hep biliriz ya... Çekirge bir sıçrar... iki sıçrar... üç sıçrar mı? Orası bizi korkutuyor!

BU KEZ SERVET BEYANI NE OLACAK?

EVET, bugünkü maçta sakatlığı nedeniyle Servet Çetin oynayamayacak. Yerine göbekte diğer kulemiz 'cam adam' Gökhan Zan görev yapacak. Şurası bir gerçek ki, Servet'i çok arayacağız bugün. Hele hele karşımızdaki rakip çok genç, çok koşan ve çok hızlı hücuma çıkan bir Hırvatistan olunca! Ele avuca sığmayan Modriç ve 'gol canavarı' Oliç'i nasıl durduracağız?

HIRVATLAR DA ÇEKİNİYOR

HIRVATİSTAN Milli Takımı, kadro değeri olarak Türkiye'den daha pahalı bir takım. Ancak EURO 2004'te ve 2006 Dünya Kupası'nda başarısız olan Hırvat Milli Takımı bugün tarihi bir başarının eşiğinde. Bu durum, Hırvatlar'ı strese sokuyor! Çünkü bu fırsatı iyi değerlendirmek istiyorlar. Ancak; elemelerde sadece 5 gol yiyen Çek Cumhuriyeti'ne Türkiye'nin son 20 dakikada 3 gol birden atıp maçı çevirmesi, Hırvatlar'ı ve kurt hoca Slaven Biliç'i çok korkuttu. Hırvatlar, bu turnuvada bütün maçlara şok presle başlayıp ilk 20 dakikada golü bulmayı hedefledi. Bugün Türkiye karşısında da aynı şeyi yapmak isteyecekler.

EN İYİ SAVUNMA HÜCUMDUR

Fatih Terim'in bugünkü maçta oyun planı bu olmalı. Yani, 'en iyi savunma hücumdur' prensipi ile maça başlamalıdır. Çünkü hücum yapmak demek topun sizde olması demektir. Siz ne kadar hücum yaparsanız, rakibi o kadar sindirirsiniz. Felsefemiz bu olmalı. Bir de Hamit sağ bekte değil de Çek Cumhuriyeti maçının son bölümünde olduğu gibi yine orta alanda oynayıp, Nihat'ı şık pasları ile golle burun buruna getirmelidir.

Bütün bunlar Hırvatistan'ı alt etmeye ve 3. kuşatmamızda Viyana'yı fethetmeye yeter mi? Biraz zor! Baştan beri söylediğim gibi maç sırasında o 'FUTBOLUN ŞANS MELEKLERİ' Erns Happel Stadı'nın semalarından bir güneş gibi doğmalı ve Millilerimiz'i kucaklayıp yarı finale çıkarmalı

MEDYA 'İMPARATOR' YAPARKEN NEDEN SUSTUN TERİM EFENDİ?

FATİH Terim'e sormak lazım! 'Seni bu medya İmparator yapmadı mı?' O zaman neden sustun? Çünkü işine geldi! Kendini bir anda 'dünya futbolunun hükümdarı zannettin!' Şimdi en ufak bir eleştiride medyadan hesap soruyorsun? Neyin hesabını soruyorsun hocam! Överken sesin çıkmıyor, eleştirirken öfke saçıyorsun! Bu mudur senin doğrun? Üstelik UEFA Kupası'nı kazandığın 2000 yılından beri futboldan hiçbir başarın yokken!

Hocam, şunu deme olgunluğunu da bir gösterebilseniz: "Beni eleştiren bin yıl yaşasın" diye!

Bir de şunu çok merak ediyorum hocam: 'İstanbul'a gelince kimlerle ve nasıl hesaplaşacaksın?' John Wayne gibi; Clint Eastwood gibi duello mu yapacaksın seni eleştirenlerle!

Hocam, ben 'futbolun dışındaki gerçek hayatta insanların yardımına koşan, iyiliksever, karıncayı bile incitmeyen, güler yüzlü o harika insan Fatih Terim'i yedek kulübesinde de görmek istiyorum.' Bir de sahada (yani yedek kulübesinde) böyle olmayı deneseniz!

Başarılar hocam! Merzifonlu Karamustafa Paşa, Viyana'yı fethedemedi! 325 yıl sonra bu fırsatı siz yakaladınız! Bugün Hırvatistan'ı devirip, Türk bayrağını Erns Happel Stadı'nın çimlerine dikerseniz; işte o zaman ben size İMPARATOR derim.