kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İmparator'un işi zor

NENAD NEVESCANIN
HIRVAT '24SATA' GAZETESİ MUHABİRİ..
EURO 2008'de grup maçlarının tamamını kazanan Hırvatistan'la, geriden gelerek çevirdiği maçların sonunda herkesin sempatisini kazanan Türkiye çeyrek finalde karşı karşıya geliyor. Aslında turnuvaya renk katan bu iki takımdan birinin elenecek olması gerçekten üzücü.
Türkiye kampını ziyaret etmiş, Hırvatistan kampının da zaten içinde olan bir gazeteci olarak söyleyebilirim ki, taraflar çok belli etmeseler de derslerine iyi çalışmışlar. Hırvatistan'ın en tehlikeli oyuncusu olarak Luka Modric'i gören Fatih Terim sonuna kadar haklı. Orta saha ile hücum arasındaki bağlantıyı kuran Tottenham Hotspur'un yeni transferi, Bilic'in takımının kalbi. Bütün ataklar ondan başlıyor ve Türkiye Modric'i durdurabilirse işin yarısını halletmiş demektir. Yani genç futbolcu Terim için bir numaralı sorun.

OLIC ÇOK FORMDA
İki numaralı sorun ise, Ivica Olic. Saatte 31 kilometrelik sprintleriyle Avrupa Şampiyonası'nın şu ana kadarki en hızlı oyuncusu. Kariyerinin en formda günlerini bu turnuvada yaşıyor. Avusturya maçında takıma penaltıyı kazandıran da oydu, Almanya karşılaşmasında ikinci golü atıp maçın adamı seçilen de. Olic ayrıca yarattığı pozisyonlar kadar çalışkanlığıyla da dikkat çekiyor ve kaptırdığı topları geri alana kadar rakip savunmacıları rahatsız ediyor.

MÜTHİŞ SİNERJİ
Terim'in üçüncü ve belki de en önemli problemi ise Slaven Bilic. Kaliteli futbolculardan oluşan takımı kısa zamanda kazanmaya alıştırdı. Eskiden istikrarsızlığıyla tanınan Hırvatistan artık Polonya maçında olduğu gibi galibiyete ihtiyacı olmadığı durumlarda bile kazanabiliyor.
Bir dönem Türkiye'de de çalışan Hırvat teknik direktör Tomislav Ivic, EURO 2008 başlamadan turnuvanın en iyi ve kurnaz teknik direktörünün Fatih Terim olduğunu söylemişti. Bu gece Avrupa'nın en iyi genç teknik direktörüyle karşı karşıya gelecek olan ' İmparator'un tüm kurnazlığını sahaya yansıtması gerekecek. Çünkü Hırvatistan, 1998'de dünya üçüncüsü olduğu zamankinden bile iyi bir sinerji yakalamış durumda.