kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
VEDAT BAYRAM

Terim'in metodu mu?

Genel olarak siyah ve beyaz yargı ağırlıklı bir toplumsal genetiğe sahibiz. Bizim için çoğunlukla bir şey vardır ya da yoktur... İyidir ya da kötüdür... Hiç bunun ortasını düşünmez, "Hayatta bir de gri olduğunu" çoğunlukla hatırlamayız. Portekiz yenilgisinin ardından "Gardı düşen bir boksör" gibiydik. Şimdi zoru başarıp güçlü Çek Cumhuriyeti eledikten sonra yine herkese kafa tutmaya başladık.
Dikkat ediniz, Türk toplumunun yüzde 80'i Çekler karşısında kendi takımının tur şansını "Zor" kelimesi ile ifade ediyordu. Şimdi ise "Bu takım final oynar" demeye başladık. Hem de ne olduğunu hesap etmeden, Çek Cumhuriyeti'nin 20'ından nasıl kurtulduğumuzu düşünmeden. Kalan dakikalarda skor eşitlenseydi oyundan atılmış bir kaleci ile ne yapacağımızı hesap etmeden. Sonuç olarak, +92'de kazanılan İsviçre ve 15 dakikada alınan Çek Cumhuriyeti galibiyeti tamamen Türk Milli Takımı'nın inanç ve şansıdır.

4'TE 3 BAŞARISIZIZ
Bulduğumuz goller dışındaki dakikaları hatırladığımızda ise oyunların 4'te 3'ünde çok başarılı olmadığımız da ayrı bir gerçektir. Bu şart ve gerçekler altında Avrupa 2008'de başarılı olmak inanç, moral ve mutabakat
işidir. Bu hadise yüzde 100 bir toplumsal mutabakat ve pozitif ortam gerektirir. Oysa Fatih Terim maç sonrası basın toplantısı ile bu mutabakatı bozmuştur. Terim'in maç sonrası ifade ettiği sözler bir metot mudur anlayamadım.
Ömrümün uzun yıllarını stat koridorlarında karşılaşarak geçirdiğim Sayın Fatih Terim'in bu işi sık sık yaptığını görmekteyiz.

TSYD'YE BİR TAVSİYE
Yukarıda arz ettiğim gibi tam mutabakat zamanı başarıyı konuşmak yerine amiyane tabirle "Çerkez çıkması gibi" bir çıkışı hocanın birilerini mahcup etme gayreti olarak açıklayamam. Terim'i bu karakterde biri olarak tanımıyorum. Ancak böyle önemli bir ortamda "hesapsız bir konuşma" yapabileceğine de ihtimal vermiyorum. Olsa olsa bu işi de bir motivasyon aracı olarak kullanıyor diye düşünmekten de geri kalamıyorum. Fakat ne maksatla yapılırsa yapılsın; birincisi kafaları karıştırdığı, ikincisi mutabakatı bozduğu kesin.
Eğer hoca böyle devam edecekse, ikide bir basın mensuplarını mahcup edecekse ve bundan da bir yarar olacaksa TSYD'ye bir tavsiyem olacak. 10 kişilik bir Fatih Terim ekibi kursunlar. Onlar da gerekli oldukça karşılıklı atışsınlar