kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hırvatlar olay çıkardı

Yeni Haber
Hırvatlar Viyana'da Stepahns Meydanı'nda olay çıkardı. Avusturya polisi, az sayıdaki Türk seyirciler ile yedi binin üzerindeki Hırvat taraftarlar arasındaki olayları büyümeden engelledi.

EURO 2008 çeyrek finalinde karşı karşıya gelecek olan Türkiye ile Hırvatistan maçının başlamasına saatler kala Avusturya'nın ünlü kiliselerinden biri olan Stephans'ın önündeki Stepahns Meydanı'nda toplanan ve dün akşamdan beri alkol alan Hırvat taraftarlar, aynı meydanda bulunan Türk taraftarlarla karşı karşıya geldi.

Türkiye maçını bekleyen Hırvat taraftarların alevlenmesini ise Stepahns Meydanı'na atılan bir ses bombası neden oldu. Ses bombasının ardından hareketlenen Hırvat taraftarlar Stepahns Meydanı'nda bulunan iş yerlerine de zarar verdi. Her yere bira kutusu atmaya başladılar. Olaylar tam yatıştı derken atılan ikinci ses bombası yine ortalığı karıştırdı. Bu ses bombasının ardından gerginliğin gittikçe yükselirken Avusturya polisi tekviye kuvvet çağırdı ve olayları büyümeden önledi.

Avusturya polisi Stepahns Meydanı'nda bulunan Türk taraftarları oradan uzaklaştırdı. Daha sonra Türk ve Hırvat taraftarlar birlikte karşılıklı tezahüratlarla maç saatini beklemeye başladı.