kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Terim, sağlık ekibinden son raporları dün akşam aldı.

14 oyuncu yeter

FATİH DOĞAN - Viyana
Sakatlar nedeniyle son idmana 15 kişi çıktıklarını söyleyen Terim, "Hırvatlar karşısında 11 kişi olacağız. 3 de değişiklik hakkımız var. Bize 14 oyuncu yeter" dedi..
Türk Milli Takımı'nın başarılı teknik direktörü Fatih Terim, Hırvatistan maçı öncesi yaptığı basın toplantısında yine iddialı konuştu. Türkiye'nin tarihinde ikinci kez çeyrek finale yükseldiğini söyleyen Terim, "Yarı finale adımızı yazdırmak için herkesin desteğine ve pozitif enerjisine ihtiyacımız var" dedi. Pazartesi günü yaptığı basın toplantısının Çek galibiyetinin önünde gösterilmesine üzüldüğünü dile getiren Terim, "Benim medya ile kavgam varmış gibi gösterilmesi doğru değil. İşini yapan her gazeteciye saygım var. Hazırlık döneminden beri bizi izleyen muhabir ve yazar ve yorumculara saygı duyuyorum. Benim işim yalan haberler, annelerin arkasına saklanıp bize faullü yumruk atanlarla" diye konuştu.

SİLAH ATANLARI DA UYARDI
Yarı finale çıkmaları halinde Türkiye'de sevinecek vatandaşlarımıza da seslenen Terim, "Bizim sevincimiz başkasının üzüntüsü olmasın. Silah atarak sevinmeyi bırakalım. Silah atanlar bazı insanların yaralanmasına sebep oldu. Bunları duydukça yaşadığımız sevinç üzüntüye dönüşüyor. Hiçbir galibiyet insan hayatından önemli değildir" ifadesini kullandı. Oyun felsefesinde değişiklik olmayacağını belirten Terim, "Son idmana 15 oyuncu ile çıkıyoruz. Sakatların otelde kalmasını istedim. Yarın 11 oyuncu sahaya çıkacağız. 3 de değişiklik hakkımız olduğuna göre 14 kişi bize yeter" dedi. "Bu akşam 100 yıl savaşları başlıyor" diyen Terim, "Önce 90 dakika, olmadı uzatmalar, belki penaltılar. Her şeye hazırlıklıyız. Hırvatistan hiç geriden gelip mücadele etmedi. Onlara bu duyguyu tattırmak istiyoruz" diye konuştu. Aurelio'nun çok önemli bir oyuncu olduğunu söleyen Terim, "Onsuz kolay olmayacak" yorumunu yaptı.