kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Türkiye 2-1 kazanır"

Özge AYDIN- Marilla ERÇİK
Yeni Haber
EURO 2008'de Türkiye bu akşam Hırvatistan ile yarı finale çıkma mücadelesi verecek. Dev maçın başlamasına saatler kala usta kalem Levent Tüzemen, A Milli futbol takımını sabah.com.tr'ye değerlendirdi.

Levent Tüzemen, turnuvada geriye düşüp maç kazanan tek takımın Türkiye olduğunu belirterek "İsviçre ve Çek Cumhuriyeti maçlarında skor olarak geri düşmemize rağmen sahadan galibiyetle ayrıldık. Bu başarının futbolculara güven kazandırdığına inanıyorum" dedi.

Hırvatların Çeklerden daha iyi bir takım olduğuna inanmadığını dile getiren Usta kalem "Başabaş bir mücadele olacak. Ama milli takımda Servet ve Aurelio gibi iki futbolcumuzun olmayışı sıkıntı yaratabilir. Bu iki oyuncunun yerine gelecek futbolcular üst düzey performans sergilerse milli takım adını çeyrek finale yazdırabilir" ifadesini kullandı.

Ayrıca iklim değişikliğinin Türk Milli futbol takımını olumsuz etkileyebileceğini düşünen Tüzemen "Türkiye grup maçlarını İsviçre'de oynadı. Oradaki iklim koşulları sert ve yağmurluydu. Hırvatlar ise tüm maçlarını Avusturya'da oynadı.
Viyana, Cenevre'ye göre daha sıcak bir havaya hakim. Bu sıcak hava dilerim A Milli futbol takımımıza fiziksel yönden etki etmez" diye konuştu.

Çek Cumhuriyeti karşılaşmasından sonra yaptığı basın toplantısıyla medyaya ateş püsküren teknik direktör Fatih Terim'in açıklamalarını değerlendiren Tüzemen "Terim'in dünkü basın toplantısındaydım. Kendisi tüm medyaya yüklenmediğini belirtti. Terim yalan haberlere tepki gösterdi. Bu haberler, eğer gerçekten doğrulanmadan yazıldıysa son derece yanlış. Çünkü hem Fatih Terim'e hem de futbolculara zarar veriyor" dedi.

Son olarak skor tahmininde bulunan Levent Tüzemen, Türkiye'nin 2-1 galip gelerek yarı finale çıkacağına inandığını belirtti.

* VİYANA KIRMIZI BEYAZA BÜRÜNDÜ İŞTE FOTOĞRAFLAR...