kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Pirlo penaltıdan attığı golle İtalya'yı ateşleyen isim oldu.

İtalya klasiği

Her büyük turnuvada oynadığı futbolla eleştiri alan ancak sonunda başarıyı yakalayan Son Dünya Şampiyonu İtalya, dün de Fransa'yı 2-0 yendi ve çeyrek finale yükseldi. Gök mavililerin rakibi İspanya..
Geceye Fransız ve İtalyan meslektaşlarımıza çeyrek finale çıkmış olmanın havasını atarak başladık. Bizim de son maçta çıktığımızı hatırlattıklarında 'Ama biz kendi biletimizi kendimiz aldık' diyerek nazire yaptık. Letzigrund Stadı'nda gözler sahada kulaklar diğer maçta idi. Belki de Michel Platini'nin yakın dönemde İngiliz futboluna ettiği sözlere kızan İngilizlerin de duasıyla ilk 25 dakika Fransa'nın işini bitiriverdi. 8. dakikada Fransızların en hızlısı Ribery'nin sakatlanıp oyundan çıkması Domenech'in planlarını altüst etti. 4. dakikada ilk fırsatı kaçıran Luca Toni'yi 25. dakikada Abidal ceza alanında düşürünce yakından tanıdığımız Lubos Michel penaltı noktasını gösterdi. Fransızlar 10 kişi kalırken Pirlo'nun penaltısıyla İtalya 1-0 öne geçti. Sonrası zaten savunma futbolunun önde gelen ekolü İtalya karşısında Fransızlar için imkansıza yakındı. Henry, Benzema gibi silahlarını kullanamayan eksik Fransa karşısında İtalyanlar orta sahayı istedikleri gibi kontrol ettiler. 44'te Grosso'nun serbest vuruşu direkten döndü. 63'te de İtalya'yı rahatlatan gol geldi. Serbest vuruşla De Rossi'nin şutuna Henry ayak koyunca Coupet ters köşeye yattı, skor 2-0 oldu. Romanya'nın yenildiği haberleri de İtalyan tribünlerini bayram yerine çevirdi. 'Allez les Bleus, a la maison' (Haydi Maviler evinize) tezahüratıyla Fransızları safdışı bırakan İtalya, Hollanda'nın da desteğiyle çeyrek finale çıktı. Ancak Luca Toni'nin bonkörlüğü savunması sağlam Mavileri ileride zor durumda bırakabilir.

FRANSA-İTALYA: 0-2
* STAT: Letzigrund - Zürih
* GOLLER: Pirlo (25 pen), De Rossi (62)
* KIRMIZI KART: Abidal (24)
* SARI KARTLAR: Govou, Henry, Evra, Boumsong / Chiellini, Gattuso, Pirlo
* FRANSA: Coupet * - Clerc *, Gallas *, Abidal *, Evra * - Govou * (dk.66 Anelka x), Makelele *, Toulalan *, Ribery ? (dk.10 Nasri ?) (dk.26 Boumsong *) - Benzema *, Henry *
* İTALYA: Buffon
- Zambrotta
, Panucci
, Chiellini
, Grosso
- Pirlo ** (dk.55 Ambrosini **), Perrotta **(dk.64 Camoranesi **), De Rossi
, Gattuso ** (dk.82 Aquilani ?) - Toni
, Cassano **
* HAKEMLER: Lubos Michel **, Roman Slysko **, Martin Balko **
Haberin fotoğrafları