kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Guiseppe Miroglio Yalçın Ayaydın

İpekyol, dünyaya İtalya'dan açılacak

İpekyol, Machka ve Twist markalarının sahibi Ayaydın Grup'un yüzde 50'si İtalyan Miroglio'ya 47.5 milyon Euro bedelle satıldı. 1 milyar Euro cirolu Miroglio'nun CEO'su Guiseppe Miroglio, "2009'da kendi markalarımızı da Türkiye'ye getireceğiz" dedi..
Avrupa'nın en büyük kumaş üreticilerinden 1 milyar Euro cirolu İtalyan Miroglio, İpekyol, Machka ve Twist markalarının sahibi Ayaydın Grup'a yüzde 50 oranında ortak oldu. Ayaydın Grup, yeni ortaklık yapısıyla 2012 sonuna kadar 10 ülkede 320 mağazalık bir zincir oluşturmayı ve konsolide 230 milyon Euro ciro elde etmeyi hedefliyor. Miroglio CEO'su Guiseppe Miroglio, Türkiye'nin küresel oyuncu olmak isteyen her perakendeci için kilit bir ülke olduğunu söylerken, "Biz de, böyle önemli bir pazarda yerel ortakla var olmanın bizi daha çabuk sonuca ulaştıracağına ve varlığımızı daha köklü yapacağına inandık" dedi. Miroglio, kendi markaları Motivi'yi de 2009 yılında Türkiye'ye getireceklerini açıkladı. Miroglio, "Dünyanın yüksek potansiyelli bölgelerinde büyüyoruz. Çin'in ardından bu stratejimiz şimdi bizi Türkiye'ye getirdi" diye konuştu.

2008 HEDEFİ 65 MİLYON EURO
Ayaydın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın da yüzde 50 hisse devrini öngören ortaklık anlaşmasının şirkete yapılacak yeni yatırımlar dahil toplam 120 milyon Euro'luk bir bedel üzerinden yapıldığını, bu miktarın 25 milyon Euro'sunun sermaye artırımı olarak yapıldığını belirtti ve bu hesapla Ayaydın Grup'un yüzde 50'si için bedelin 47.5 milyon Euro olduğunu kaydetti. Miroglio'nun dünyanın çeşitli ülkelerinde bin 200' aşkın mağazası bulunduğunu belirten Ayaydın "2008 yılı sonbaharında Türkiye ve altı dış pazarda toplam 100 adetlik mağazalar zincirini yönetiyor duruma geleceğiz" dedi. Ayaydın, 2007'de konsolide olarak 43 milyon Euro'luk ciro gerçekleştirdiklerini, 2008 ciro hedeflerinin de 65 milyon Euro olduğunu kaydetti.
Haberin fotoğrafları