kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Alman antrenör Edwin Boekamp ile birlikte çalışacak olan Ümit Davala’ya, "Sözleşmeyi okumadan imza atma" diyerek espri yaptı.

İz bırakmak istiyorum

ERKAN KOYUNCU
Basın önünde 1+1 yıllık resmi sözleşmeyi imzalayan Galatasaray'ın yeni hocası Michael Skibbe: "Derwall ve Feldkamp gibi iz bırakmak istiyorum. Burada çalışacak olmak benim için sınavdır" ..
Galatasaray, daha önce anlaşmaya vardığı teknik direktör Michael Skibbe ile dün 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. Florya'daki törende Alman teknik adamın yardımcılıklarını yapacak olan Ümit Davala ve Edwin Boekamp'a da imza attırıldı. Galatasaray'da çalışacak olmanın kendisi için büyük şans olduğunu belirten Skibbe, törenin ardından düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi:

* Galatasaray'da da Bayer Leverkusen gibi genç ve yetenekli oyuncular var. Arda, Servet ve Mehmet Topal gibi futbolcular beni heyecanlandırıyor.

"SANTRFOR ALACAĞIZ"


* Almanya dışında ilk kez çalışacağım. Galatasaray'da Derwall ve Feldkamp gibi Alman teknik adamların yaptığını yani iz bırakmayı istiyorum. Burada çalışacak olmak benim için sınavdır. El ele vererek başarılı olmalıyız.

* Avrupa Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'nın savunmasını Galatasaray oluşturuyor. Özellikle Servet, Avrupa'nın önemli takımlarında oynayabilecek kapasitede üst düzey bir futbolcu.

* Hakan Şükür sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da en çok tanınan futbolculardan biriydi. Fakat kontratı bitti. Hakan Şükür'ün yerine bir santrfor alacağız. Ayrıca defansa da takviye yapacağız. Çünkü uluslararası seviyede başarılı olmak için kadromuzu güçlendirmemiz lazım.

* Lincoln'ün benim takımımda olmasından dolayı çok mutluyum. Lincoln; ekstra özellikleri olan ve liderlik yapabilecek yaşa gelen bir futbolcu.

"KAZANMAYA GELDİM"


* 2002 Dünya Kupası'nda Almanya Milli Takımı'nda çalışırken şampiyonluğa çok yaklaşmıştık ama olmadı. Şimdi Galatasaray'dayım. Burada her zaman en iyi olmak ve şampiyonluğu kovalamak zorundasınız. Ben de bunu başarmak için buradayım. Galatasaray ile kupa kaldırmak istiyorum.

*
Galatasaray alt yapısı, Almanya'da bile konuşulur. Şu anda kadromuzda Arda gibi alt yapıdan çıkan isimler var. Alt yapının bu verimliliğini devam ettirmeye çalışacağım. Geçen sezon Bayer Leverkusen'de çalışırken rakip olduğumuz için Galatasaray'ı çok iyi incelemiştim.
Haberin fotoğrafları