kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Platini

Bu takıma şapka çıkarılır

UEFA Başkanı Michel Platini, ay yıldızlı takıma övgüler yağdırdı: "Türkiye, son 15-20 dakikadaki futbolunu oynarsa, finale kadar gidebilir."..
Milli Takım'ın Çek Cumhuriyeti ile oynadığı nefes kesen mücadeleyi izleyen UEFA Başkanı Michel Platini, takımımızı öve öve bitiremedi: "Böyle bir takım görmedim. Son 20 dakikadaki oyunla Türkiye finale kadar gidebilir." Mücadeleyi Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve Federasyon Başkanı Hasan Doğan ile birlikte protokol tribününde takip eden Platini, maçtan sonra Türk Milli Takımı'nın kazanma azmine ve ortaya koyduğu futbola hayran kaldığını söyledi. UEFA Başkanı Şenes Erzik'i müthiş zaferden dolayı tebrik ederken "Son 20 dakikadaki oynununuzla Türkiye Milli Takımı'nın önünde hiç kimse duramaz. Çok güzel bir karşılaşma oldu. Turnuva boyunca izlediğim ve keyif aldığım ender maçlardan biriydi" ifadesini kullandı.

"ŞÖLEN HAVASI VAR"
Platini sözlerini şöyle sürdürdü: "Böylesine üst düzey organizasyonlarda iki farklı yenilgiden maçın çevrilmesine kolay kolay rastlanılmaz. Böyle iyi futbol oynamaya devam ederse, ben Türkiye'nin finale kadar çıkacağına inanıyorum. Türk ekibinde iyi futbolcular var. Teknik direktör Fatih Terim de doğru hamleler yaparak gemisini kurtardı. Bu takıma şapka çıkarmak lazım." Turnuvanın inanılmaz bir atmosferde geçtiğini belirten Platini, "Çok özel bir atmosfer yaşıyoruz. Defansif futbolu fazla görmedik. Takımlar kazanmak için saldırıyor. Futbol kalitesi üst düzeyde. Bireysel yetenekler ön plana çıktı. Tam bir şölen havasında Avrupa Şampiyonası devam ediyor" ifadesini kullandı. l

FATİH DOĞAN