kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Van Nistelrooy'un yokluğunda forma şansı bulan Huntelaar, 54. dakikada golünü attı ve sevincini takım arkadaşlarıyla paylaştı.

Yedekleri bile yetti

İtalya ve Fransa'yı dağıtarak çeyrek finali garantileyen Hollanda, yedekleriyle çıktığı karşılaşmada Romanya'yı da rahat geçti. Portakallar'ın rakibi İsveç veya Rusya olacak..
EURO 2008'in 'Ölüm Grubu' olarak nitelenen C Grubu'nda 'peri masalı' gerçeğe dönüşmedi ve Romanya turnuvaya veda etti. Puansız olarak evine dönmesi beklenen ancak ilk iki maçta Fransa ile İtalya'ya geçit vermeyen Romanya, Hollanda'ya 2-0 mağlup oldu ve grubu 3. sırada bitirdi. İkinci maçlar sonunda grubu lider tamamlamayı garantileyen ve turnuvanın en iyi futbol oynayan takımı olarak gösterilen Hollanda, karşılaşmaya yedek ağırlıklı bir kadroyla çıktı. Van Nistelrooy, Van der Sar, Sneijder, Kuyt, Van der Vaart gibi önemli futbolcularına 11'de yer vermeyen Portakallar'ın yedekleri bile EURO 2008'in flaş takımı Romanya'yı mağlup etmeye yetti. 54. dakikada Afellay'ın ortasında Engelaar rakip savunmanın dikkatini dağıttı; topla buluşan Huntelaar affetmedi: 1-0. 87'de De Zeeuw'un pasıyla topla buluşan ve Contra'yı ekarte Van Persie skoru belirledi: 2-0. Hollanda, Hırvatistan'ın ardından grup maçlarının tümünü kazanarak 'tulum' çıkartan ikinci takım oldu. Portakallar çeyrek finalde Rusya veya İsveç'le karşılaşacak.

HOLLANDA-ROMANYA: 2-0
* STAT: Stade de Suisse - Berne

* GOLLER: Huntelaar (54), Van Persie (87)

* SARI KART: Chivu

* HOLLANDA: Stekelenburg
- Boulahrouz ** (dk.58 Melchiot **), Heitinga
, Bouma
, De Cler
- Afellay
, De Zeeuw
, Van Persie
, Engelaar
, Robben ** (dk.61 Kuyt **) - Huntelaar
(dk.83 Vennegoor ?)

* ROMANYA: Lobont ** - Contra **, Tamas **, Ghionea **, Rat H - Cocis **, Codrea * (dk.72 Dica *), Chivu * - Nicolita * (dk.82 Petre ?), M.Niculae * (dk.59 D.Niculae *), Mutu *

* HAKEMLER: Massimo Busacca **, Matthias Arnet **, Stephane Cuhat **