kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Havaalanında Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin tarafından karşılanan Skibbe, bugün saat 16:00'da basının önüne çıkacak ve gazetecilerin sorularını yanıtlayacak.

Servet'i istemiştim

YAŞAR YALÇIN
İstanbul'a gelen Aslan'ın yeni hocası Skibbe, Leverkusen'in başında iken çıktığı Galatasaray maçında hayran kaldığı Servet'i transfer etmek istediğini açıkladı, Arda'ya da övgü yağdırdı..
Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Michael Skibbe dün İstanbul'a geldi. Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'in karşıladığı Skibbe, Atatürk Havalimanı'nda basına İngilizce açıklamalar yaptı. Alman teknik adam, "Türkiye'de çalışacak olmaktan dolayı çok mutluyum. İyi, yetenekli ve genç futbolcuları olan bir kulübe geldiğimi biliyorum. Hep beraber iyi işler yapacağımıza ve Galatasaray'ı başarılara taşıyacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

'ARDA TURAN BÜYÜK FUTBOLCU'
Sarı-kırmızılı kulüple geçen hafta sözleşme imzaladığını ifade eden Skibbe, Milli Takımımız ile birlikte 2008 Avrupa Şampiyonası'nda harikalar yaratan Arda Turan hakkında ise, "Henüz 21 yaşında, yetenekli bir oyuncu. EURO 2008'de Türk Milli Takımı için iki önemli gole imza attı ve oldukça başarılı maçlar çıkardı. Onun gibi bir futbolcunun benim takımımda yer almasından dolayı mutluyum" ifadelerini kullandı. Havaalanından ayrıldıktan sonra Florya Tesisleri'nde başkan Adnan Polat, Adnan Sezgin, yöneticiler Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ ile bir toplantı gerçekleştiren Skibbe, transfer çalışmaları için planlama yaptı.

G.SARAY'I BAYERN'E BENZETTİ
Skibbe daha sonra Florya'daki stüdyoda GS TV'ye konuk oldu ve gelecek sezonla ilgili açıklamalar yaptı. Alman hoca, Galatasaray'ın, Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri olduğunu, yapısı itibariyle Bayern Münih'e benzediğini söylerken, Florya Metin Oktay Tesisleri'ni de mükemmel bulduğunu belirtti. Galatasaray'ın, genç ve yetenekli oyunculara sahip olduğunu, bu futbolcularla önümüzdeki sezon çok güzel bir takım yaratma konusunda inancının yoğun olduğunu dile getiren Skibbe, "Yurt dışında ilk çalışma deneyimim olacak. Milli takımda 4 sene Rudi Völler ile çalıştım. 2002 Dünya Kupası'nda birlikteydik. UEFA Kupası'nda çok fazla yurt dışı tecrübem oldu. Galatasaray ve Beşiktaş ile karşılaştım" dedi.

'ALMANYA'DAKİ GİBİ OYNAMALI'
Avrupa Şampiyonası'nda oynayan tüm Galatasaraylı futbolcuları çok başarılı bulduğunu kaydeden Skibbe, Servet için ayrı bir paragraf açtı. Leverkusen'in başında iken çıktığı Galatasaray maçında tüm takımı ile birlikte Servet'e hayran kaldığını söyleyen Alman hoca, "Acaba Leverkusen'e mi alsak, diye düşündük. Almanya'ya almak istedim" diye konuştu. Lincoln'ün de Schalke'de oynarken Bundesliga'da büyük bir etki bıraktığını söyleyen Skibbe, "Lincoln'ün ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu biliyorum. Almanya'daki gibi oynamasını bekliyorum" ifadesini kullandı. Skibbe bugün 16:00'da imza törenine katılacak ve basın toplantısı yapacak.