kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Vurdu mu devirir

TAHİR KUM
Çek Cumhuriyeti maçını çeviren adam olan Nihat, attığı gollerle hayat veriyor. Hem Villarreal hem Türk Milli Takımı onun golleriyle birçok zafer kazandı..
Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takımımız, Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 geriden gelip devirirken, 87 ve 89. dakikalarda attığı iki golle galibiyeti getiren Nihat Kahveci, bu sezon bunu çok sık yaptı. Yıldız oyuncunun gol attığı, bir başka deyişle 'vurduğu' maçlarda, rakipler devrildi.

VİLLARREAL'İ İKİNCİ YAPTI
2001 yılının ortasında İspanya'ya giden Nihat, orada büyük bir gelişme gösterdi. Türkiye'de oynadığı toplam 118 lig maçında toplam 27 gol atabilen yıldız oyuncu, şimdilerde bu kadar golü neredeyse bir sezonda atıyor. Bir dönem Real Sociedad'ı uçuran milli oyuncu, geçtiğimiz sezon da attığı 18 golle Villarreal'in İspanya'da ikinci olmasında en önemli rolü oynadı. Çünkü Nihat'ın attığı goller rakipleri için yıkıcı rol oynarken, formasını giydiği takımlar için 'hayat öpücüğü' anlamını taşıyor. Villarreal'da sezon boyunca 13 maçta rakip ağları 18 kez sallayan Nihat, bu maçlarda takımına tek başına 10'un üzerinde puan kazandırdı. Üstelik Villarreal, yıldız oyuncunun gol attığı 13 maçın 11'ini kazanırken, 2 beraberlik aldı; yenilgi yüzü görmedi.

MİLLİ GOLLERİ DE İLAÇ GİBİ
Nihat'ın 'vurunca devirme' özelliği milli formayla da devam etti. Elemelerde 2-0 kazandığımız Malta maçında, rakip duvarı delen ilk gole imza koyan Nihat, final niteliği taşıyan Norveç karşısında da durum 1-1'ken, 2-1'lik galibiyeti getirdi. Bosna maçında millileri galip getiren tek golü ağlara yollayan başarılı oyuncu, EURO 2008'deki grubumuzda kader maçımız olan Çek Cumhuriyeti karşılaşmasında da attığı iki golle çeyrek final vizesini aldı.
Haberin fotoğrafları