kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Terim'in sırrı B planı

GÜRCAN BİLGİÇ
Fatih Terim, Milli Takım'ın başında çıktığı son 20 maçın 12'sinde B Planı ile güldü. Bu rakam, Terim için yapılan, "Hep hata yapıyor ve sonra bunları düzeltip maçı çeviriyor" yorumlarının haklılığını ortaya koydu ..
Dün basın toplantısında klasik 'Medyaya Çatma' bölümünde "Ben olsam Fatih Terim'in başında olduğu; bu oyunculara sahip takımla ilgili manşet düşünürken acele etmem" diyen Fatih Terim'in bu sözlerinde gerçeklik payı var. Tıpkı gazetecilerin, "Terim hep hata yapıyor. Sonra hatalarını düzeltip maçı çeviriyor" yorumlarındaki gerçeklik payı gibi. Aslında Terim de basın da aynı şeyi söylüyor: "Terim hatalarını düzeltip maçları kazanıyor." Terim, 2006 Dünya Kupası eleme grubunda Danimarka maçından önce göreve geldi. O maçtan tarihi Çek maçına kadar 20 maçta takımın başında çıktığı birçok karşılaşmayı ikinci yarıda yaptığı oyuncuformasyon değişikliğiyle çevirdi. Terim'li maçlara bakalım ve B PLANI ile çevirdiği maçları görelim.

* KARE KARE TÜRK DESTANI İÇİN TIKLAYINIZ...

2006 ALMANYA ELEMELERİ
* TÜRKİYE-DANİMARKA: Terim'in ilk maçı. İstanbul'da ilk yarıyı 1-0 geride kapattık. İkinci yarıda oyuna giren Okan ile beraberliği sağlayıp Tümer ile öne geçtik. Ama Danimarka'nın son saniye golüyle maç 2-2 bitti. B planı ile 1 puan.
* UKRAYNA-TÜRKİYE:
İlk yarı 0-0 bitti. İkinci yarı bir oyuncu değişikliği ile Tümer ileri çıktı. Tümer'in golüyle maçı 1-0 kazandık. B planı ile 3 puan.
* ARNAVUTLUK-TÜRKİYE:
İlk yarı yine 0-0. İkinci yarıda iki oyuncu değişikliği ve Tümer'in golü ile kazanılan bir maç daha. B planı ile 3 puan.
* İSVİÇRE-TÜRKİYE:
Maçı 2-0 kaybettik. Ne A; ne de B planlarımız işledi. lTÜRKİYE-İSVİÇRE: İlk maçın B planı gibiydi. İlk maçtan tam 6 oyuncu değiştirdik ve maçı 4-2 kazandık. Ama tur gelmedi.

2008 GRUP ELEMELERİ
* TÜRKİYE-MALTA: İlk yarı 0-0. 2. yarıda giren Nihat ve Tümer'in golleri ile maçı 2-0 kazandık. B planı ile bir 3 puan daha
* MACARİSTAN-TÜRKİYE:
Tuncay'ın golüyle 1-0 kazandık. A planı tuttu.
*TÜRKİYE-MOLDOVA: 5-0 bitti. A planı tuttu.
* YUNANİSTAN-TÜRKİYE:
İlk yarı 1-1 bitti. 2. yarıda Terim, Tümer'i Gökhan ve H.Şükür'ün hemen arkasına yolladı. B planımızın sonucu tarihi bir zaferdi: Yunanistan: 1 Türkiye: 4
*TÜRKİYE-NORVEÇ: İlk yarıyı 2-0 geride kapattık. 2. yarıda sağ bek Hamit ileri çıktı ve duran top kullanma hakkını Emre'den aldı. 2 frikikten iki Hamit golü. Yine 2. yarı yine puan.
* BOSNA-TÜRKİYE:
Karşılaşmayı 3-2 kaybettik. Ne A; ne de B planımız tutmadı.
* MALTA-TÜRKİYE:
En çok eleştirilen maçımızdı. 2-2 biten maç kayıp sayıldı.
*TÜRKİYE-MACARİSTAN: İlk yarı 0-0. 2. yarı oyuna giren Emre Belözoğlu forvet arkasına kaydırıldı. Onun başlattığı akınla ilk golü bulduk. Maçı 3-0 kazandık. B planı ile bir 3 puan daha.
*MOLDOVA-TÜRKİYE: Aslında buradan alınan 1 puan da kayıp sayıldı ama 1-0 gerideyken oyuna giren M.Topuz ortaladı, yine 2. yarı oyuna giren Ü.Karan golü attı. B planı ile 1 puan.
* TÜRKİYE-YUNANİSTAN:
Ne A ne B planımızın tutmadığı ve mağlup olduğumuz bir maçtı.
*NORVEÇ-TÜRKİYE: İlk yarı 1-1 bitti. 2. yarı İ.Kaş'ın sakatlanması nedeniyle oyuna giren Gökhan Gönül'ün sürüklediği Milliler, Nihat ile galibiyete ulaşıyor. Yine ikinci yarı, yine 3 puan.
*TÜRKİYE-BOSNA: A planımız ile 1-0 bitti.

VE EURO GRUP 2008 MAÇLARI

*PORTEKİZ-TÜRKİYE: Kötü bir A planı ile başladığımız maçta B; hatta C planlarımız bile işe yaramadı. Mücadeleyi 2-0 kaybettik.
*İSVİÇRE-TÜRKİYE: İlk yarıyı yine geride kapattık. 2. yarıda oyuna giren Semih ile beraberliği sağladık. Formasyon değiştirdik ve kanatlardan oyunu rakip alana yıktık. Arda, bir B planının daha 3 puanla sonuçlanmasına neden oldu.
*
TÜRKİYE-ÇEK CUM.: İlk yarıyı 1-0 geride kapattık. 2. yarı 4-5-1'e dönüp Sabri'yi Semih'in yerine oyuna sokan Terim, skor 2-0 olunca B planını devreye soktu. Hamit öne çıktı ve orta sahada daha fazla top yaptık. Arda ile coştuk, Nihat'la mucizeye ulaştık. Yine B planı yine 3 puan. Tablo açık: Fatih Terim hâlâ B ve C planlarıyla maç çevirebilen çok önemli bir teknik adam. Fatih Hoca rakip olarak kendisini eleştirenleri göreceği yerde, doğru analizleri ve tahlilleri yaparak maça doğrularla başlamayı becermeli. Bakın o zaman bugün rakip gördüğü çattığı kişiler, ona neler yazacak, ne methiyeler düzecek...

* MİLLİ ÇOŞKU FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

* İŞTE ÇEKLERİN ÇÖKTÜĞÜ ANLAR

*FATİH TERİM'İN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...


*VOLKAN'IN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...