kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Panzer ite kaka

GALİP ÖZTÜRK
Almanya, Avusturya'yı Ballack'ın golüyle devirip, çeyrek finalde Portekiz ile eşleşti. İki teknik adamı oyundan atan ve Avusturya'nın net penaltısını vermeyen hakem Gonzalez maça damgasını vurdu..
Herkesin kafasında "İkinci Cordoba faciası acaba olur mu?" düşüncesi vardı. 1978 Dünya Kupası'nda amaçsız Avusturya, şu andaki teknik direktörü Hickersberger'in de forma giydiği maçta Almanya'yı 3-2 mağlup etmiş ve kupadan elenmesine yol açmıştı. Ama bu kez ne hakem Mejuto Gonzalez böyle bir şeye izin verdi, ne de Avusturya'nın gücü buna yetti. Almanya, Ballack'ın nefis füzesiyle kazanıp Portekiz ile eşleşti. 51 bin 204 kişinin izlediği maça Almanya hızlı başladı ve 4. dakikada Klose'nin "Al da at" misali pasında Gomez topa çok kötü vurdu ama bu şut bile gol olacakken, Garics topu çizgiden çıkarttı. Ardından Avusturya akınları başladı. 17'de Metzelder, ceza sahası içerisinde Hoffer'i çekerek indirdi, ancak hakem Gonzalez "Devam" diyerek, Avusturya'nın bir penaltısını yedi.. 20'de Hoffer ceza sahası içerisinde topu kontrol edemeyince, Avusturya'yı bir golden etti. 21'de Aufhaser'in yerden sert şutunu Lehmann köşeden çıkarttı.



MERKEL, LÖW'E YERİNİ VERDİ
23'te bu kez Podolski, 25 metreden kaleyi yokladı ama Macho topu kornere çekti. Maçın gerginliği iki teknik adam Josef Hickersberger ve Joachim Löw'ü birbirine düşürürken, Sloven 4. hakem Damir Skomina da bundan payını alınca, iki teknik adam Gonzalez tarafından tribüne gönderildi. Löw, gittiği tribünde Almanya Başbakanı Angela Merkel ile kararı değerlendirirken, siniri geçmemişti. Angela Merkel ise, "Gel benim koltuğumdan izle" diyerek Löw'ü sakinleştirmeye çalıştı. İkinci yarının başında Almanya 49'da Ballack'ın yaklaşık 25 metreden nefis frikik golüyle 1-0 öne geçti. Chelsea'li oyuncunun akıl dolu vuruşu Macho'nun sol üst köşesinde ağlarla buluştu. Kalan dakikalarda iki takımın temposu da düşerken, Avusturya bilinçsizce saldırdı, ama gol bulamadı.

PORTEKİZ'E BU FUTBOL YETMEZ

Teknik direktör Hickersberger, 1986'da Avusturya'nın Almanya'ya 4-1 yendiği maçta amcası iki gol atmış Kienast'ı da oyuna sürüp "En azından beraberlik" dedi, ancak olmadı. 89'da Klose gole yaklaştı, ama Macho topu çeldi. Son saniyelerdeki Almanya kontratağında ise üçe üç pozisyonda Neuville tam cepheden topu boş kale yerine dışarı atmayı başardı. Almanya maçı kazanıp ikinci Cordoba faciasını yaşamaktan kurtuldular, ancak Portekiz eşleşmesindeki şansları konusunda ortaya koydukları bu futbol kalitesiyle soru işaretlerinin kafalarda kalmaya sürmesine yol açtılar.