kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Davetlilerden övgü dolu sözler

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Davetlilerden övgü dolu sözler
Bu yıl 6'sı düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'nı izlemeye gelen siyaset, spor ve medya dünyasının ünlüleri olimpiyatların dünya barışı için zemin oluşturacağını söyledi.

Uluslararası Dil Öğretim Derneği tarafından bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'nın finali İstanbul Gösteri Merkezi'nde başladı. 110 ülkeden 550 öğrencinin katıldığı olimpiyatların final ve ödül törenine siyaset, spor, medya ve sanat dünyasının tanınmış isimleri büyük ilgi gösterdi. Türkçe'nin dünyanın birçok ülkesinde konuşulan bir dil haline gelmesinin gurur verici olduğunu dile getiren ünlü konuklar, olimpiyatların dünya barışı için temel oluşturacağını söyledi.

Olimpiyatların Türkiye için özlenen bir tabloyu ortaya koyduğunu vurgulayan İstanbul Valisi Muammer Güler, bu sayede Türkçe'nin bir medeniyet ve kültür dili haline geleceğini vurguladı. Olimpiyatların barış mesajı ilettiğine dikkat çeken Vali Güler, "Bir çok vakfın ve özellikle çok emeklerin sarf edildiği bir olimpiyat. Dünyanın 110 ülkesinde medeniyetlerin dili olarak kullanılması çok önemli bir şey ve bunun zaman içinde daha da büyüyeceğine inanıyorum." dedi.

Dinleri, dilleri ve ırkları farklı 110 ülkeden 550 öğrencinin Türkçe Olimpiyatları için geldiğini aktaran İBB Başkanı Kadir Topbaş, Türkçe'nin dünyanın bir çok ülkesinde konuşulur hale gelmesinin çok önemli olduğunu dile getirdi. Bugün Türkçe Olimpiyatları'na katılan çocukların yarının iş adamları ve devlet yöneticileri olacağına dikkat çeken Topbaş, "110 ülkenin gençleri yarının iş adamı devlet büyükleri. Bu çok önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Türkçe Olimpiyatları'nın gerçekleştirilmesinde çaba gösterenlere teşekkür eden TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, olimpiyatların Türkiye'de asgari müşterekte birleşmeyi engellemeye çalışanlara iyi bir ders olacağını aktardı.

Eskiden sadece İspanyolca, İngilizce gibi dillerin dünyada konuşulduğunu bugün ise Türkçe'nin olimpiyatlarla dünya dili haline geldiğini belirten eski İçişleri Bakanı Kutlu Aktaş, ön ayak olan ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkçe Olimpiyatları'nın harikulade bir gayret ve çalışmanın eseri olduğunu dile getiren Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı da, olimpiyatların Türk dilinin korunması ve yaşatılması adına milli bir görev olduğunu aktardı.

Gördüklerinin kendisini çok duygulandırdığını belirten Galatasaray'ın eski oyuncusu Arif Erdem ise şunları söyledi: "Allah bu işi başlatanlardan razı olsun. İnsanlık bu zaten dünyanın bu şeklide olması lazım. Irkları, dinleri, renkleri ne olursa olsun hepsi birbirleriyle kaynaşmış mutlu hayat sürüyorlar. Ümitvarız bu insanlar yarın bir gün büyüdükçe dünya insanı olacak ve dünyayı kaynaştırma adına güzel işler yapacaklar." ifadelerini kullandı.