kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Huzur istedik çünkü 2001'e benzer umutsuzluk sezdik"

Hazal ATEŞ - Seçkin ÜREY ANKARA
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, genel kurulda "Huzur istiyoruz" dedi, delegeler destek verdi. Hisarcıklıoğlu bu isteğin nedenini "2001'dekine benzer umutsuzluk seziyoruz" diye açıkladı..
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve salonu dolduran iş dünyasının tüm temsilcileri dün yapılan genel kurulda huzur istedi. Hisarcıklıoğlu huzur istemelerinin nedenini de 2001'dekine benzer umutsuzluk ortamının tekrar yerleşmesine bağladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 63. Genel Kurul toplantısına siyasi gerginlik ve küresel krizin de kendisini hissettirmeye başladığı ekonomik bekleyişlerdeki bozulma damgasını vurdu. Huzura vurgu yapıldığı genel kurulda Hisarcıklıolu "Bugünkü çatışma ortamının maliyetini yarın kim ödeyecek? Hiç şüpheniz olmasın ki testiyi kıranlar faturayı da millete havale etmekten çekinmeyecek. Biz artık huzur istiyoruz. Huzur ortamında ticaret gelişir, yatırım yapılır, istihdam sağlanır. Kısır siyasi çekişmeleri bir kenara bırakıp iş, aş konuşalım" dedi. Delegelere seslenen Hisarcıklıoğlu, 2006'dan sonra ekonominin geri planda kaldığını, reform sürecinin aksadığını söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Yapılması gerekenler göz ardı edilirken, problemler arttı. İhracatçımız, ithalatçı oldu. Sanayicimiz komisyoncu oldu. Esnaf işportacı oldu. Çiftçi, çift bozan oldu" dedi.

HEP BİR AĞIZDAN 'SÖZ!'
"Huzur istiyoruz. Büyük Türkiye hayallerimizin peşinden gidecek cesaretimiz var. Biz bu ülkeye hizmet için varız" sözleri uzun süre ayakta alkışlanan Hisarcıklıoğlu, salonda bulunan bin 400 delegeye "Söz mü?" diye sorunca salonda "Söz" karşılığı yükseldi. Hisarcıklıoğlu, Genel Kurul'daki "huzur istiyoruz" çağrısına daha sonra basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda açıklık getirdi. Hisarcıklıoğlu, "Gösterdiğimiz tanıtım filminde de buna vurgu yaptık. 2001'dekine benzer bir umutsuzluk seziyoruz" dedi. Huzur kelimesinin 2006 yılında Diyarbakır'a yaptığı ziyaretten ortaya çıktığını söyleyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu şu değerlendirmeyi yaptı: "Diyarbakır'da o zaman oradaki esnaf PKK'nın kepenk kapatma eylemine direnmişti, ben de bir hafta sonra destek vermek için Diyarbakır'a gitmiştim. Esnafa karanfil dağıtıyordum o sırada bir esnaf bana 'Başkanım huzur istiyoruz' dedi. İşte huzur istiyoruz lafı da buradan çıktı."