kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Putin: Son söz Medvedev'de

Yeni Haber
Rusya Başbakanı Vladimir Putin yönetimde son sözün Rusya'nın yeni Başkanı Dmitri Medvedev'de olduğunu söyledi. Putin kendisinin de ülkesinin sorunları ile ilgilenmesi gereken mütevazi bir hizmetçi olduğunu ifade etti.

Fransız Le Monde gazetesinin sorularını yanıtlayan Putin, "Bu konuda belirsizlik yok. Başkan hiçbir soruya mahal bırakmayacak şekilde son söze sahip. Bugün Rusya'nın Başkanı da sayın Medvedev." dedi.

Rusya'nın başkanlık sistemi ile idare edilen bir cumhuriyet olduğunu kaydeden Putin, "Biz başkanın siyasi yapıda kritik rolünün değiştirilmesini hiç düşünmedik. Tarihimize baktığımızda ben hükümeti kendime özgü bir yapı ile yönetiyorum. Burada önemli konu ki, Rusya'nın siyasi yaşamında şu an etkin olan bir partinin de aynı zamanda başkanlığını yapıyorum" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy tarafından bir devlet başkanı gibi ağırlanması ile ilgili soruyu yanıtlayan Putin, "Başkan olduğum dönemden kendisi ile yakınlığımız var. Ben ülkemin ekonomik ve sosyal konuları ile ilgili mütevazi bir hizmetçisiyim" ifadelerini kullandı.

Medvedev'le birlikte 20 yıl dönüşümlü olarak ülkeyi yönetecekleri ile ilgili spekülasyonlara cevap veren Putin, "Ülke yönetiminde bulunan ekip bir birini tamamlayan, profesyonel ve tam uzmanlı bir kadro. Halkın seçtiği parlamentodan da tam destek alıyoruz. Bunun dışındaki diğer konular ikinci ve üçüncü meseleler" değerlendirmesi yaptı.

(CİHAN)