kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Doğduğundan beri gözlük takan Berke tedavi ve ameliyatın ardından artık gülüyor.

Başbakan ilgilendi 16 numara gözlüğü attı

Murat KARAMAN / SABAH
İki yıl önce temel atma töreninde Başbakan'a derdini anlatan Demet Sensakar'ın hayali gerçek oldu. Oğlu Berke'nin gözleri ameliyatla düzeldi..
Adana'nın Yüreğir ilçesinde iki yıl önce TOKİ konutlarının teslim töreni sırasında binlerce kişinin arasından sıyrılarak Başbakan Erdoğan'a ulaşan ve "Berke'me yardım edin, dünyayı görsün" diyerek gözyaşı döken anne Demet Sensakar'ın oğlu Berke, geçtiğimiz ağustosta ameliyat oldu ve 16 numaralı kalın camlı gözlüklerini atarak dünyaya yeniden 'Merhaba' dedi. Başbakan'ın valiye verdiği talimatla Dünya Göz Hastanesi'ne gönderilen Berke doğuştan gelen katarakttan kurtuldu. Doğduğu günden bugüne kadar hastane hastane dolaşan Berke, Başbakan'ın hastası olarak İstanbul'a Dünya Göz Hastanesi'ne gitti. Yapılan tetkikler sonunda Prof. Dr. Kazım Devranoğlu, ameliyata karar verdi ve geçtiğimiz yıl ağustos ayında yapılan operasyonla Berke sağlığına kavuştu.

'BAŞBAKAN DA İYİLEŞSİN'
Anne Sensakar, 6 ayda bir İstanbul'a kontrole gittiklerini belirterek, "Hastane yetkilileri bizlerin uçak biletini gönderiyor ve kontrole gidiyoruz. Başbakanımız iki kez Adana'ya geldi ve bizi yanına çağırdı. Oğlum ve biz elini öpüp teşekkür ettik. Başbakan şu an gözlerinden rahatsız. Gece-gündüz çabuk iyileşmesi için dua ediyorum" derken, anne ve babasını gözlüksüz gören Berke ise, "Tayyip amcama teşekkür ederim. Ama kendisinden binebileceğim akülü araba istiyorum. Onu çok seviyorum" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları