kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İsmail YK'nın sırrı nerede?

Yeni Haber
Korsan, mp3, internet dinlemiyor, onu hiçbir şey durduramıyor. Albüm satış rakamlarıyla yılların şarkıcılarını kıskandıran İsmail YK'nın son albümü 'Bas Gaza' 15 günde 150 bin adet satınca "Nedir bu 'gaz'ın sırrı?" diye sorduk....

Son albümü 15 günde 150 bin sattı... Birçok ünlü popçunun hayal bile edemediği bu rakama İsmail YK hiç de yabancı değil. Zira bir önceki albümü de Türkiye'nin en çok satan albümüydü.

İlk abümünün satış rakamı ise bugün 1 milyonu aşmış durumda. İsmail YK, Kral TV Müzik Ödülleri'nde ise halkın SMS oylarıyla aralarında İbrahim Tatlıses'in de bulunduğu güçlü rakiplerini geride bırakarak "yılın en iyi pop-fantazi sanatçısı" seçildi. Almanya'da Sivaslı bir ailenin beşinci çocuğu olarak doğan 27 yaşındaki İsmail YK, müzikle dolu bir evde mutlu bir çocukluk geçirdi.

Keman, piyano, ud, bağlama, tanbur, kanun, gitar ve bağlama çalan İsmail YK'nın çocukluğundan beri sıkı bir Orhan Gencebay hayranı olduğunun da altını çizmek gerek. Babası Almanya'da makine fabrikasında kontrolcü, annesi ev hanımı diğer ağabeyleri müzisyendi, müziği de onlardan öğrendi. Birlikte kurdukları Yurtsever Kardeşler grubundan ayrılarak solo albüm çıkarmasına da yine aile meclisi onayıyla karar verildi.

"Şapır şupur beni ye, çıtır çıtır beni ye", "Allah belanı versin Allah seni kahretsin, bana gelen sana gelsin" gibi şarkı sözleriyle çok da eleştirilen İsmail YK, bu defa da 'Bas Gaza' albümüyle müzik arenasına tam gaz girdi. Bu şarkısında da yeni aldığı arabasıyla mahalledeki arkadaşlarına hava atıp kızları tavlamak isteyen bir gencin ruh halini anlatan İsmail Yk, "ben söylenmek istenenleri söylüyorum" derken iletişim uzmanları ve psikologlarda onunla aynı görüşte: "İsmail YK gençlerin gizli duygularını onların dilinden söylediği için seviliyor"

'Şarkılarım zehiri dışarı akıtıyor'

Bunları hayal etmiş miydiniz?
Genelde baktığınız zaman albümlerim çok satsın istedim ve güzel albüm yapmak istedim, sevilmeyi istedim ve bunu başardım. Zaten bundan daha fazlası can sağlığıdır.

En çok satan olmanın sırrı ne?
Çok çalışmak, ama başka çok çalışanlar da var, neden ben daha çok satıyorum? Ben bütün şarkılara aynı değeri veriyorum. İnsanlar da bütün şarkılar güzel diyor. senede bir albüm alacaksa o benimki oluyor. Oluyor işte, satıyoruz işte...

Kim bu senede bir defa da olsa sizin albümünüzü alanlar?
Ben sadece kızların sevgilisi değilim, bunu kabul etmiyorum. Bütün gençler ve büyükler dinliyor beni.

'Allah belanı versin' çok ağır bir söz. Nasıl cesaret ettiniz bunu bağıra bağıra haykırmaya?
Zaten ağır olduğu için onu kullandım... Diyorlar ki, "O kelime güzel bir kelime değil neden kullandın?" Ben zaten güzel olmadığı için kullandım. Neden? Çünkü insanlar özel hayatlarında o kelimeyi kullanmaya çekiniyorlar, şarkı sayesinde kullanıyorlar ve deşarj oluyorlar. Filmlerde serbest, dizilerde serbest, şarkılarda serbest... O yüzden bu şarkı sayesinde içindeki zehiri dışarı verirsin...

SAKLAMBAÇ