kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Oyunculuk yapmam hadsiz bir davranıştı

Yeni Haber
'Yabancı Damat' dizisinin Niko'su Özgür Çevik, ilk albümü 'Düş-ün-ce'yi çıkardı. Piyasaya bir hayli iddialı giren Çevik, oyunculuğuyla ilgili de "Oyunculuğu ben seçmedim. Zaten oyunculuk yapmam hadsiz bir davranıştı" diyor.. ..
Yakışıklı, karizmatik ve beyefendi... 'Akademi Türkiye' programıyla şöhrete kavuşan Özgür Çevik belki yarışmanın birincisi olmadı ama şans her daim onun yüzüne güldü.

Yarışmadan çıkar çıkmaz 'Yabancı Damat' dizisinin Niko karakteriyle herkesin kalbinde taht kuran Çevik, ardından da 'Romantika' isimli müzikalde zengin genci oynadı. Artık herkes onu oyuncu olarak anmaya hazırlanıyordu ki Çevik, ilk albümünü geçtiğimiz gün piyasaya çıkardı.

'Düş-ün-ce' isimli albüm için dört yıl emek harcayan Çevik, kimilerinin ondan beklenen pop tarzını değil, rock tarzını seçmiş. Özgür Çevik'le oyunculuğu ve yeni albümünü konuştuk.

ZAMANA İHTİYAÇ DUYDUM

* 'Akademi Türkiye' programının ardından dört sene sonra bu albümü yaptınız. Neden bu kadar ara verdiniz?

Bunun nedeni yarışmadan sonra hemen 'Yabancı Damat' dizisinin başlaması ve dizinin başarısı... Dizi hem çok zaman alıyordu hem de daha şarkılar kafamın içinde oluşmamıştı. Zamana ihtiyacım vardı. Yarışmadan çıkmış olmak demek hemen albüm yapabilecek tecrübeye sahip olmak anlamına gelmiyor. Sadece biraz tanınmış olmak anlamına geliyor. Tanınmış olmak da bir şeyleri anlatmaya yetecek bir durum değil!

* 'Akademi Türkiye'den sonra herkes sizin şarkıcılık yapacağınızı düşündü ama siz oyunculuğu seçtiniz....

Aslında oyunculuğu ben seçmedim. Bu piyasada seçimler insanın kendisine ait olmuyor. Gelen bir sürü teklif oluyor onu siz değerlendirmeye alıyorsunuz. Biraz hadsizce bir davranıştı bu geçiş ama bu hadsizliğinde farkında olduğum için daha fazla çalışma ihtiyacı duydum. Madem yapıyorsun, 'O zaman iyi bir şeyler yap' durumu oldu. Şans da, kadro da çok yardım etti. Ben seçtim diyemem.

* Yarışmadan çıktıktan sonra sudan çıkmış balığa döndünüz mü?

Tabii. Bocaladım. Hâlâ da bocalıyorum. İnsan şapşallaşıyor neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlamaya çalışıyor. Ben de öğrenmeye çabalayıp, beklentilerimi azaltıyorum.

* Albümün adı 'Düş-ün-ce'. Bu isim nereden çıktı?

Bunun birçok anlamı var. Düşmekle alakası var, düşünceyle, üne düşmekle alakası var... İsim babası Mete Özgencil. Benim ise bu albüme bulduğum isim 'Kir'di. 'Ailenizin temiz çocuğu Özgür' baskısı yüzünden bu ismi vermeyi düşünmüştüm ama bu isim daha güzel.

* Albümde 10 tane parça var. Söz ve müzikleri size ait. Bir ropörtajınızda 'Başkalarının parçalarını ilk albüme almak istemem, alırsam da ismi duyulmamış insanlardan alırım' demişsiniz...

Bu yapmak isteğiniz işle alakalı... Eğer yapmak istediğiniz iş, popüler bir işe dahil olmaksa o zaman başkalarının parçalarını rahatça oktuyabilirsiniz, bu pop piyasasında çok olan bir şey... Yadırgadığım bir şey değil ama benim istediğim bu değildi. Anlatmak istediğim bir sürü şey varken ve albüm yapma nedenim bu olacakken, başkalarının şarkılarını okumak bana mantıklı gelmedi.

İÇİME DÖNECEĞİM!

* Bu albümle hedefiniz ne?

Ben bir şeyler anlatmak için yapıyorum. Albüm çok satsın tabii ki isterim ama tek kriter bu değil! Çok satabilir ama sana ait değildir. O zaman hiçbir anlamı yok! Buradaki her şey bana ait. Bir tane cover var, Fikret Kızılok'un, o kadar. Başarılı olacaksa da olmayacaksa da o olsun. Ne kadar güzel bir şey insanın kendisine ait bir şey yapması...

* Albüm hakkında eleştiriler olumsuz olursa ne yapacaksınız?

İçime döneceğim ama olumlu olsa da içime döneceğim. Benim için olumsuza inanmak olumluya inanmaktan daha kolay. Dışarıdan gelip de kimse beni yerden yere vuramaz. Çünkü ben bunu zaten kendime yapıyorum. Uzun bir ara da verebilir, baştan başlayabilirim. Başka yapacak bir şeyim yok ki! Şu anda yapmak istediğim, kendimi en iyi anlatabildiğim alan bu!

GÜNAYDIN