kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Doğu'dan yükselen ışık İnci öğretmen

Ahmet TUNÇ DOĞUBAYAZIT-SABAH
İstanbullu İnci Bayındır, Ağrı'nın Türkmen köyüne gönüllü gitti. Kürtçe öğrendi, çocukların öğretmeni, köylülerin ise komşusu oldu. Ve üç yıl içinde herkesin gönlünde taht kurdu..
İstanbul'da doğup büyüyen İnci Bayındır, gönüllü olarak 2005-2006 eğitim-öğretim yılında Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Türkmen Köyü İlköğretim Okulu'na atandı. Ve 3 yılda herkesin gönlünde taht kurdu. Önce komutanlıkla görüşüp okula Atatürk büstü yaptırılmasını sağladı. Ardından köylülerle el ele verip okulun boya, badanasını yaptı. Çocukların gelişimi için internet aracılığıyla çağrı yapan İnci öğretmenin isteğini Karaman Valiliği de Türkiye genelindeki okullara mail yoluyla ulaştırdı. Bu sayede 60 öğrenci okuyacak birçok kitaba kavuştu.

KÜRTÇE ÖĞRENDİ
İnci öğretmen, aileleri tek tek ziyaret ederek eğitimin önemini anlatabilmek için Kürtçe bile öğrendi. Okula gönderilmeyen 10 kızı okula kazandıran İnci öğretmen, devamsızlığı olan çocukların aileleriyle de konuşarak eğitimlerini aksatmamalarını sağladı. Her gün birisinin evine oturmaya, yemeğe ya da çay içmeye giden İnci öğretmen, çocuklarını okula göndermek istemeyenleri ise "Yeşil kartlarının iptal edileceği" yönündeki beyaz yalanlarla ikna etti. Bu arada okuma yazma bilmeyen kadınları da kurslara katılmaları için ikna etti. İnci öğretmenin lojmanı ya da evi olmadı okulun bir bölümünde yaşadı. Şimdi hedefi tayin olmadan bir çeşme yaptırmak.